Αγώνες αθλοπαιδείας δημοτικών σχολείων και γυμνασίων

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ. & ΔΕΥΤΕΡ.  ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ   ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ταχ.Δ/νση      : Κολοκοτρώνη 22, Σταυρούπολη Τ.Κ.            : 564 30 - Θεσσαλονίκη Πληροφορίες  :Θεοδοσίου Αθ., Ρέντζου Κασ. Τηλέφωνο      : (2310) 587-292 FAX            : (2310) 649-717 e-mail            : [email protected].sch.gr Ιστοχώρος    : http:// dide-v.thess.sch.gr/grfa Θεσσαλονίκη 3/12/2012                                             Προς : τα ΜΜΕ   (Υπόψη υπευθύνου Καλαθοσφαίρισης)  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:   «Αγώνες  ΑθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ (Καλαθοσφαίριση)  Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Δ/ΝΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ. Δυτικής Θεσ/νίκης 2012-2013».

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσ/νίκης διοργανώνει τους «αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ» Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της αρμοδιότητάς της, για το σχολικό έτος 2012-13 στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης. Οι αγώνες θα γίνουν σε συνεργασία με τους Δήμους «Δέλτα», «Λαγκαδά», «Π. Μελά» «και Νεάπολης- Συκεών» από την Τρίτη 4/12 έως και την Παρασκευή 7/12/2012 και λαμβάνουν μέρος 17 Δημοτικά Σχολεία και 36 Γυμνάσια, με μία ομάδα.

Σύμφωνα με την πιλοτική εφαρμογή ενός νέου μοντέλου Σχολικών Αγώνων για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, βασική επιδίωξη αυτών των Σχολικών Αγώνων είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας του συναγωνισμού και της υπέρβασης.

Προκειμένου να επιτευχθούν τα παραπάνω μηνύματα το κάθε σχολείο θα συμμετέχει με μία ομάδα επιλογής του, μαθητών ή μαθητριών ή μικτή ομάδα.

·         Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ομίλους των τεσσάρων (4) ή τριών (3) ομάδων τις ημέρες και ώρες που αναφέρονται στο παρακάτω πρόγραμμα κατά τις ώρες λειτουργίας των σχολείων, σε Κλειστά Γυμναστήρια.

·         Οι αγώνες δεν θα έχουν τελικό νικητή-πρωταθλητή και θα διεξαχθούν σε μορφή τουρνουά σε διπλά παιχνίδια την ίδια μέρα με το κατάλληλο διάλειμμα για την ανάληψη.

·         Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν μετά από κλήρωση μεταξύ των ομάδων των ομίλων ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθούν παιχνίδια μεταξύ των νικητών και των ηττημένων.

·         Οι αλλαγές / αντικαταστάσεις των μαθητών – μαθητριών είναι απεριόριστες κατά τη διάρκεια των αγώνων.

·         Σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές-τριες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

·         Διαιτητές των αγώνων θα είναι οι συνοδοί καθηγητές των ομάδων.

·

Keywords
Τυχαία Θέματα