Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Εγγραφές για το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό»

Tweet Κατηγορία: ΑνακοινώσειςΜεταπτυχιακά

 

Η ΣΠΟΥΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ:

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το πτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό»

Η υπέρβαση της κρίσης, ακούμε συχνά, απαιτεί ανάπτυξη· η ανάπτυξη όμως δεν επέρχεται παρά μέσα από την αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία, για να επιτευχθεί, απαιτεί τη συνεχή αυτοβελτίωση και πρόοδο του καθενός μας ξεχωριστά και της κοινωνίας

γενικότερα. Ο θεσμός της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενηλίκων αποκτά σήμερα ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην πανεπιστημιακή αγορά των προηγμένων χωρών, ακριβώς επειδή προωθεί τις αξίες της διά βίου μάθησης, που είναι πιο κρίσιμες και επίκαιρες από ποτέ: επιτρέπει στον φοιτητή να πολλαπλασιάσει με τρόπο πρακτικό και στοχευμένο τις γνώσεις και τις δεξιότητές του. Παρακολουθώντας υψηλού επιπέδου, διεθνώς αναγνωρισμένες και επιστημονικά έγκυρες σπουδές, συντονισμένες με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και τις πιο προηγμένες κατακτήσεις της έρευνας, ο φοιτητής ενός ανοικτού Πανεπιστημίου την ίδια στιγμή παραμένει ενεργός επαγγελματίας και οικογενειάρχης.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) αποτελεί κρατικό πανεπιστημιακό ίδρυμα, το οποίο από το 2006 προσφέρει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών πτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου με τη μέθοδο της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενηλίκων. Το πτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» (ΕΛΠΟΛ) αποτελεί κατά κοινή ομολογία ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου αυτού. Ο ΕΛΠΟΛ ολοκληρώνει φέτος έξι χρόνια λειτουργίας· είναι δηλαδή ένα από τα παλαιότερα και πιο δοκιμασμένα Προγράμματα στο ΑΠΚΥ. Σήμερα ο ΕΛΠΟΛ εξυπηρετεί περί τους οκτακοσίους (800) φοιτητές (με μέσο όρο ηλικίας τα 35-40 έτη) και σαράντα ένα (41) μέλη μόνιμου ή συνεργαζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού. 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα μορφωτικά, κοινωνικά και οικονομικά στρώματα της ελλαδικής και κυπριακής κοινωνίας· σε όλους εκείνους οι οποίοι επιθυμούν να μελετήσουν σφαιρικά το ιστορικό φαινόμενο που ονομάζεται Ελληνικός Πολιτισμός στην αρχαία, μεσαιωνική και νεώτερη φάση του μέσα από ποικιλία μαθημάτων φιλολογίας, γλωσσολογίας, ιστορίας, αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης. Οι δεκαέξι συνολικά Θεματικές Ενότητες του Προγράμματος κατανέμονται σε τέσσερα έτη σπουδών και διακρίνονται σε μαθήματα κορμού και επιλογής. Συγκριτικό πλεονέκτημα του ΕΛΠΟΛ αποτελεί το γεγονός ότι στις προσφερόμενες Θεματικές Ενότητες επιλογής περιλαμβάνονται επίσης η Εισαγωγή στα Αρχαία Ελληνικά και η Εισαγωγή στα Λατινικά (οι φοιτητές εκκινούν από επίπεδο αρχαρίων και με την ολοκλήρωση των σπουδών τους κατακτούν αρχαιομάθεια ή/και λατινομάθεια επιπέδου Β1).

Ο τίτλος σπουδών (πτυχίο) του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» αναγνωρίζεται από το ΔΟΑΤΑΠ ως ι

Keywords
Τυχαία Θέματα