Α, Β, Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι στις συγκεντρώσεις–παραστάσεις του ΑΠΥΣΔΕ και των ΠΥΣΔΕ

Tweet

Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕΘεσσαλονίκης

Με μαζική συμμετοχή σταματάμε τις υποχρεωτικές μετακινήσεις

Όλοι στις συγκεντρώσεις–παραστάσεις του ΑΠΥΣΔΕ και των ΠΥΣΔΕ

Η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ κεντρικής Μακεδονίας που θα γινόταν σήμερα, ημέρα Τετάρτη 2/10 για

τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών δεν πραγματοποιήθηκε. Οι εκπαιδευτικοί από τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας και Χαλκιδικής με τη μαζική συμμετοχή τους σταμάτησαν την υλοποιήσει των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων.

Ο κύριος Καρατάσιος στον οποίο καταθέσαμε την απαίτηση του κλάδου να σταματήσει τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, όχι μόνο αρνήθηκε να αποδεχθεί τα αιτήματα του κλάδου αλλά και επιμένει στην υλοποίηση των καταστροφικών μέτρων για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα αποτελέσει τον προάγγελο της εφαρμογής των νέων μέτρων κινητικότητας, δηλαδή των απολύσεων στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα. Η τρόικα αρνήθηκε να αποδεχτεί το αίτημα της κυβέρνησης να μη προχωρήσει άμεσα στις νέες διαθεσιμότητες 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ούτε συμπεριλαμβάνει τους 2.500 εργαζόμενους της ΕΡΤ στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και απαιτεί να γίνουν 4.000 νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013!

Το υπουργείο παιδείας, οι διοικήσεις εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η περιφερειακή Διεύθυνση κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιώντας αποφάσεις κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, επιμένουν να προχωρήσουν στις παράτυπες και παράνομες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης συγκαλεί νέο ΑΠΥΣΔΕ την Πέμπτη στις 9.30 π.μ. στην περιφέρεια.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης συγκαλεί ΠΥΣΔΕ την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι στη Διεύθυνση για να εγκρίνει νέο κατάλογο των εκπαιδευτικών ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ011, ΠΕ016, ΠΕ19-20 για υποχρεωτική μετακίνησή τους. Το ΠΥΣΔΕ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ακόμη μια παράτυπη διαδικασία, αφού θα καθορίσει ως πλεονάζοντες τους συναδέλφους που καλέστηκαν να υποβάλουν εθελοντικά αίτηση για απόσπαση στην πρωτοβάθμια και τώρα θα βρεθούν υπό μετακίνηση στην περιφέρεια και στη συνέχεια ανά την Ελλάδα.

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης χωρίς ποτά να έχει καλέσει ΠΥΣΔΕ με το συγκεκριμένο θέμα συνέταξε όμως κατάλογο εκπαιδευτικών για υποχρεωτική μετακίνησή τους!!!

Για το σταμάτημα της διαδικασίας υποχρεωτικών μετακινήσεων, για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου, για το σταμάτημα των απολύσεων και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που οργανώνουμε:

● στην Περιφερειακή Διεύθυνση, στις 8.30 π.μ.

● στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, στις 12.00 το μεσημέρι.

Όλοι μαζικά λοιπόν την Πέμπτη στις συγκεντρώσεις - παραστάσεις των ΕΛΜΕ για να υπερασπιστούμε την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό, τη δουλειά και την αξιοπρέπειά μας.

●ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΠΥΣΔΕ

●ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

●ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

●ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

●ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

●ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΤΑ ΕΠΑΛΕΠΑΣ

Για τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Οι πρόεδροι

Tags: Α Β Γ Δ Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα