Θέσεις της ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ. για την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης

Tweet

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Παπαναστασίου 49 104 45 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Φαξ.: 210 8321783

e-mail: [email protected] http:// www.art-teachers.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

2-10-2013

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 12:30 το μεσημέρι παραβρεθήκαμε στη συγκέντρωση

διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, διαθεσιμότητες, απολύσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις.

Πληροφορίες που μας δόθηκαν από το ΚΥΣΔΕ (επισυνάπτουμε σχετική ανακοίνωση) αναφέρουν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί Υπουργική απόφαση που θα αφορά την Β΄ φάση μετατάξεων με 1200 θέσεις στην εκπαίδευση και σε διοικητικές υπηρεσίες. Επίσης όσον αφορά τις αποσπάσεις θα τις δουν αφού ολοκληρωθούν όλες οι προηγούμενες διαδικασίες των μετατάξεων κλπ.

Εξ’ αιτίας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι (ενστάσεις μετατάξεων, μετακινήσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις), καταθέσαμε στον Υπουργό Παιδείας, έγγραφο το οποίο σας επισυνάπτουμε, αναμένοντας να δοθούν δίκαιες λύσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε καθημερινή επικοινωνία και ενημέρωση από την ΟΛΜΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΔΕ, για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει και μας απασχολούν το τελευταίο διάστημα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σας καλούμε την Παρασκευή 4 Οκτώβρη

στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών

που οργανώνουν οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ στην Αθήνα

Η συγκέντρωση αυτή είναι αφιερωμένη στην Ημέρα του Εκπαιδευτικού (5 ΟΚΤΩΒΡΗ)

Προσυγκέντρωση στο Μοναστηράκι

Παρασκευή 4/10 6μμ. στα πανό της Ένωσης

Πορεία στο Σύνταγμα μέσω Ερμού

Διαμαρτυρόμαστε για τις

υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών

διαθεσιμότητες - απολύσεις

υποχρεωτικές μετακινήσεις

Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει

Στεκόμαστε όρθιοι και αλληλέγγυοι

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η Γραμματέας Η Πρόεδρος

Ν. Παληοκώστα Ζ. Χατζή

=============================

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Αθήνα 2-10-2013

ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αρ. Πρωτ.: 46 Παπαναστασίου 49 10445 Αθήνα

Τηλ., Φαξ: 210-8321783 / 6977904185

e-mail: [email protected]

http:// www.art-teachers.com

Προς : τον Υπουργό Παιδείας

κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

Κοιν: τον Υφυπουργό Παιδείας

κ. Σ. Κεδίκογλου

· τον Γ. Γραμματέα

κ. Α. Κυριαζή

· Γενική Δ/νση Διοίκησης Προσωπικού

Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης

· Αιρετούς του ΚΥΣΔΕ

Θέμα: Θέσεις της ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ. για την ομαλή λειτουργία της Εκπαίδευσης

Κύριε Υπουργέ,

Αρκετοί εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, εδώ και δύο μήνες, έχουν υποβάλλει, όπως και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων, αιτήσεις απόσπασής τους από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

Για σοβαρούς λόγους α) οικογενειακούς,

β) οικονομικούς,

γ) προβλημάτων υγείας

Τα προηγούμενα σχολικά έτη έχουμε στελεχώσει εγκαίρως τα αναβαθμισμένα ολοήμερα δημοτικά σχολεία, όπως επίσης εγκαίρως το ΥΠΑΙΘ είχε λάβει έως σήμερα τις αναγκαίες αποφάσεις για την ομαλή εκκίνηση και λειτουργία των σχολείων της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.

Πολλοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί τοποθετημένοι σε περιοχές απομεμακρυσμένες, υφίστανται στις κρίσιμες αυτές ημέρες του οικονομικού αδιέξοδου, εκτός των υπαρχόντων σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις μειώσεις των μισθών τους, επιπλέον δαπάνες για τις μετακινήσεις τους και τη διαμονή τους σε περιοχές εκτός νομού ή μακριά από την μόνιμη κατοικία τους.

Αρκετοί από αυτούς αναγκάζονται κυριολεκτικά να ζουν απομονωμένοι από τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, εν ολίγοις καθημερινά εκτός των άλλων, διαλύονται οικογένειες.

Έφυγε όλο το καλοκαίρι μέσα σε αγωνίες, εντάσεις και απογοητεύσεις, απ’ όλα όσα αλλεπάλληλα συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας, χωρίς να διαφαίνεται ένα τέλος.

Τα σχολεία έχουν ανοίξει, αλλά αναρωτιόμαστε καθημερινά για το «ποια ομαλή σχολική χρονιά» γίνονται καθημερινά εξαγγελίες και διατυπώσεις, όταν ακόμη χιλιάδες εκπαιδευτικοί πανελλαδικά, βρίσκονται σε ανασφάλεια και αναμονή:

Για τη διεκπεραίωση:

α) των προαιρετικών μετατάξεων

β) των ενστάσεων της Α΄ φάσης των υποχρεωτικών μετατάξεων

γ) την αναμενόμενη εγκύκλιο της Β΄ φάσης υποχρεωτικών μετατάξεων (η οποία μέχρι στιγμής έχει αλλάξει δυο-τρεις φορές ημερομηνία ανακοίνωσής της, χωρίς ακόμη να έχει δημοσιοποιηθεί)

δ) για την ολοκλήρωση των αποσπάσεων από Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια οι οποίες είναι οι μόνες μέχρι στιγμής που είναι απορίας άξιον για ποιόν ακριβώς λόγο δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Σας ενημερώνουμε και ζητάμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων του ΥΠΑΙΘ διότι:

υπάρχουν πολλαπλές διαμαρτυρίες μόνιμων εκπαιδευτικών των κλάδων των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, για παράτυπες τοποθετήσεις κατ’ εκτίμηση και βούληση προϊσταμένων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις δεν ακολουθούν την εφαρμοζόμενη διαδικασία προτεραιότητας τοποθέτησης των μονίμων εκπαιδευτικών, που έως σήμερα βασίζεται σε σχετικές Υπουργικές αποφάσεις.

(Πρόκειται για εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν βρεθεί, εκτεθειμένοι με μειωμένο ωράριο).

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να γίνονται μετακινήσεις που δεν εξυπηρετούν παρά ελάχιστους και δημιουργούν επιπλέον προβλήματα, που είναι εκτός από οικονομικά, στα οποία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οι εκπαιδευτικοί, ψυχολογικά όπως το αίσθημα της απαξίωσης και της κατάφορης αδικίας και ηθικά την αίσθηση της αναξιοκρατίας.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά και την ορθή και δημοκρατική αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να διεκδικούμε την αξιοπρεπή ατομική μας επιβίωση αλλά και των οικογενειών μας, τη φωτεινή και υγιή καθημερινότητά μας, την οποία έχουμε ανάγκη για να επιτελέσουμε το εκπαιδευτικό μας έργο, αλλά και για να παραμείνουμε ζωντανοί, δημιουργικοί και χρήσιμοι για τον τόπο μας.

Εκτιμάμε ότι το οφείλει το Υπουργείο Παιδείας στους λειτουργούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης ακόμη περισσότερο «λόγω των χαλεπών καιρών».

Αναμένουμε με υπομονή και στωικότητα τις επόμενες μέρες, να διεκπεραιωθούν και να ολοκληρωθούν τα επείγοντα θέματα που μας απασχολούν και μας κρατούν σε αναμονή.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι λύσεις που θα δοθούν να είναι οι καλύτερες δυνατές για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η Γραμματέας Η Πρόεδρος

Ν. Παληοκώστα Ζ. Χατζή

Tags: Ενωση εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα