Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση σήμερα στις 2μμ

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 2/10,
στις 2.00 μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα,
για να γίνουν δεκτές οι προτάσεις των σχολείων για τις Ξένες γλώσσες,
για τα τμήματα που φοιτούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Το υπουργείο παιδείας,

μπροστά στην αγανάκτηση του εκπαιδευτικού κόσμου και τις διαμαρτυρίες του για την κατάσταση που δραματικά χειροτερεύει στο δημόσιο σχολείο, αναγκάστηκε να εγκρίνει στις 21/9 και στις 28/9/ ένα μεγάλο αριθμό από τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ.

Την ίδια στιγμή ο περιφερειακός Διευθυντής ενέκρινε τις περισσότερες προτάσεις των σχολείων για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στις Ομάδες Προσανατολισμού της Γ΄ τάξης, χωρίς ακόμη να έχει κάνει το ίδιο, όπως έχει δηλώσει, για τις Ομάδες Προσανατολισμού της Β΄ τάξης, για τα ολιγομελή τμήματα μαθημάτων επιλογής στα ΓΕΛ και στα ειδικά σχολεία, καθώς και των τμημάτων επιλογής των μαθητών της β΄ ξένης γλώσσας και τμημάτων που έχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Οι ΕΛΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιζόμαστε για να κατοχυρώσουμε τη λειτουργία όλων των ολιγομελών στα ΕΠΑΛ, στα ΓΕΛ και στα Γυμνάσια και θα συνεχίσουμε τον αγώνα!

• Σε όλα τα ΕΠΑΛ της κεντρικής Μακεδονίας το υπουργείο δεν ενέκρινε τη λειτουργία 48 ολιγομελών τμημάτων που αντιστοιχούν σε 6 τομείς στη Β΄ τάξη και 42 ειδικότητες στη Γ΄ τάξη. (Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα ολιγομελή σε τομείς και ειδικότητες που δεν λειτούργησαν με το ξεκίνημα της χρονιάς, γιατί οι μαθητές κάτω από πιέσεις όλο το προηγούμενο διάστημα αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις αρχικές τους επιλογές).
• Συνολικά στη Θεσσαλονίκη στα 32 πλέον ΕΠΑΛ που απέμειναν δεν ενέκρινε 2 τομείς στη Β΄ τάξη και 21 ειδικότητες της Γ΄ τάξης.
• Για 221 μαθητές από όλα τα ΕΠΑΛ της Κεντρικής Μακεδονίας η αβεβαιότητα αν θα συνεχίσουν να φοιτούν στο σχολείο τους και να παρακολουθούν την ειδικότητα που επέλεξαν, συνεχίζεται…..

Τα Δ.Σ. καλούν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην παράσταση που οργανώνεται από τις ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 2/10, στις 2.00 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση για να σταματήσουμε τις μνημονιακές και κυβερνητικές περικοπές στην παιδεία, για να λειτουργήσουν όλα τα ολιγομελή και να προωθήσουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου. Το κάθε σχολείο που έχει υποβάλει πρόταση για έγκριση Ομάδων Προσανατολισμού, Ξένων γλωσσών και τμημάτων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των ΕΛΜΕ.

Απαιτούμε:
• Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή στα ΕΠΑΛ, στις Ομάδες Προσανατολισμού, στα ΓΕΛ, στα Γυμνάσια και στα Ειδικά σχολεία.
• Να συνεχίσουν να λειτουργούν όλα τα ολιγομελή. Κανένα σχολείο να μην προχωρήσει στο κλείσιμό τους.
• Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία σε όλους τους τομείς και τις ειδικότητες.
• Να κατοχυρωθεί το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής των μαθητών στις Ξένες γλώσσες.
• Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
• Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά. Τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί.
• Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές.
• Ουσιαστική ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στην πρωινή ζώνη στα σχολεία.
• Όχι στο «νέο Λύκειο» της κατεδάφισης των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Α΄Γ΄Δ΄Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκηςπαράσταση διαμαρτυρίας
Keywords
Τυχαία Θέματα