ΙΑΝΟΣ: Τα μηχανάκια της συκοφαντίας

Tweet

Δημοσιεύουμε την δεύτερη απάντηση του "Ιανού" στην καταγγελία του Συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου - χάρτου σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον. Ο ΙΑΝΟΣ κάνει λόγο για "επιλεκτική στοχοποίηση" και "απειλητικά σχόλια" από το σύλλογο, ενώ τονίζει πως είναι από τις λίγες εταιρείες στον χώρο του βιβλίου που προσλαμβάνει αντί να απολύει συνεργάτες, με συνολική αύξηση των εργαζομένων του από 100 σε 141, τα τελευταία δύο χρόνια.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση που λάβαμε στο email

μας

ΙΑΝΟΣ: Τα μηχανάκια της συκοφαντίας

Μας συγκινεί ιδιαίτερα το επιλεκτικό ενδιαφέρον του Συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου- χάρτου για το εργασιακό περιβάλλον στον ΙANO. Μας εντυπωσίαζε ανέκαθεν βέβαια αυτή η επιλεκτική στοχοποίηση, όπως επίσης και τα απειλητικά σχόλια που συνήθως εμφανίζονται κάτω από τις ανακοινώσεις του εν λόγω Συλλόγου, του τύπου «πάμε να κάψουμε πάλι αυτή την αλυσίδα της βαρβαρότητας». Αλλά από την πρώτη στιγμή που ο ΙANOS ήρθε στην Αθήνα συνειδητοποιήσαμε πως η παρουσία μας δυσαρέστησε πολλούς και για πολλούς λόγους. Το συνηθίσαμε κι αυτό, αλλά ακόμη μας φαίνεται ακατανόητος αυτός ο τρόπος «εμπορικής άμιλλας» που κάποιοι μεθοδεύουν και συντηρούν. Πόσω μάλλον όταν υποτιμούν τη νοημοσύνη τόσο των εργαζομένων όσο και των πελατών μας.

Κατανοούμε επίσης το γεγονός πως όταν ένας Σύλλογος δεν διαθέτει μαζικό έρεισμα σε έναν εργασιακό χώρο, είναι πολύ εύκολο να μην έχει ούτε άμεση αντίληψη της πραγματικότητας για τον χώρο στον οποίον αναφέρεται ούτε σχέση μαζί του, και άρα να προσπαθεί να χωρά την αλήθεια στα ιδεολογικά του κουτιά, ακόμη κι αν η αλήθεια περισσεύει από παντού.

Στους φιλαναγνώστες φίλους λοιπόν του ΙΑΝΟΥ και μόνον σ’ αυτούς, να εξηγήσουμε πως τα φοβερά «μηχανάκια», που δήθεν αποτελούν εργαλεία σαδιστικής επιβολής της «αδίστακτης εργοδοσίας» και τρομοκρατικά όπλα εκφοβισμού των εργαζομένων, είναι ο πιο εξελιγμένος τρόπος συντήρησης και ανανέωσης της αποθήκης μας. Με τα «φοβερά αυτά μηχανάκια» μπορούμε άμεσα και αποτελεσματικά να αναπληρώνουμε τις ελλείψεις μας σε βιβλία που πωλούνται, να επιταχύνουμε τη διαδικασία απογραφής και παραγγελιών, εξοικονομώντας χρόνο, και να προσφέρουμε ολοκληρωμένα και σωστά τις καλύτερες υπηρεσίες στους χιλιάδες πελάτες μας.
Με τον τρόπο αυτό επίσης, επιβραβεύουμε τους καλύτερους συνεργάτες μας, όπως και οφείλει μια εταιρεία να κάνει. Τα περί ανταγωνισμού, μεσαίωνα, τρομοκρατίας, απολύσεων κλπ., δεν ισχύουν και είναι εκ του πονηρού.

Ο ΙANOS σήμερα, ακολουθώντας μια σταθερή πορεία ανάπτυξης, είναι από τις λίγες εταιρείες στον χώρο του βιβλίου που προσλαμβάνει αντί να απολύει συνεργάτες, με συνολική αύξηση των εργαζομένων του από 100 σε 141, τα τελευταία δύο χρόνια. Και επίσης είναι από τις ελάχιστες που μπορεί να εξασφαλίζει με συνέπεια στους ανθρώπους της αποδοχές, σταθερότητα και ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας, σε έναν χώρο που κατά τα άλλα σπαράσσεται από την Κρίση. Πόσω μάλλον τώρα, με την κατάργηση της Ενιαίας Τιμής του Βιβλίου, που θα έπρεπε να προτάσσεται ως σημαντικότερο ζήτημα από τον τρόπο μηχανοργάνωσης μιας εταιρείας. Μπορεί αυτό να μην αρέσει σε μερικούς αλλά αποτελεί όφελος για τους περισσότερους. Τα υπόλοιπα είναι για γέλια και κυρίως για κλάματα.

ΙΑΝΟΣ Α.Ε.

Tags: Ιανόςσύλλογος υπαλλήλων βιβλίου - χάρτουβιβλίαεργασιακές σχέσεις Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα