LIVE: Οριστικό - Υπογράφηκε η συμφωνία για το Σκοπιανό

Σε πολύ φιλικό κλίμα υπογράφηκε η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ στο χωριό Ψαράδες Μεγάλης Πρέσπας.

Υπογραφές έβαλαν οι δύο Πρωθυπουργοί, Τσίπρας και Ζάεφ, καθώς και οι δύο ΥΠΕΞ, Κοτζιάς και Δημητρόφ. Τη συμφωνία επικύρωσε με υπογραφή ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμό οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας

και ο Ζόραν Ζάεφ ενώ τον λόγο πήρε και ο Μάθιου Νίμιτς.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, οι δύο πρωθυπουργοί οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα μεταβούν με σκάφη στην απέναντι όχθη της Μ. Πρέσπας στην πλευρά της πΓΔΜ, όπου θα παρακαθίσουν σε γεύμα.

Νωρίτερα, στο χωριό κατέφθασαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, και την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Λίγο αργότερα, έφθασαν με σκάφος μέσω της Μ. Πρέσπας στους Ψαράδες, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Στην μαρίνα των Ψαράδων τους υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος τους πρόσφερε μια ανθοδέσμη.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου θα υπογραφεί η συμφωνία και οι συγκεντρωμένοι τους υποδέχθηκαν όρθιοι και με θερμά χειροκροτήματα.

Η υποδοχή όλων από τους επίσημους προσκεκλημένους ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Όταν ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε μάλιστα ότι χθες είχε τα γενέθλια της η κ. Μογκερίνι και σήμερα ο κ. Νίμιτς, ο κόσμος ευχήθηκε χρόνια πολλά με το γνωστό τραγούδι των γενεθλίων.

συμφωνία ΣκοπιανόΣκοπιανόΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΚοτζιάςΠρέσπεςSeverna Makedonija
Keywords
Τυχαία Θέματα