7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης: Ενημέρωση για τις ειδικότητες και εγγραφές μαθητών

Tweet

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΙ;;;

Οι απόφοιτοι του γυμνασίου μπορούν να επιλέξουν να εγγραφούν σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ

Τα ΕΠΑΛ προσφέρουν :

· Απολυτήριο Λυκείου ισότιμο με αυτό των ΓΕΛ αλλά και επιπλέον πτυχίο ανάλογα με την ειδικότητα που παρακολούθησε ο μαθητής.

· Ευκολότερη πρόσβαση στα ΤΕΙ με ξεχωριστές εξετάσεις και πολύ πιο βατά θέματα. Ειδικότερα δίνουν εξετάσεις στα Μαθηματικά και Νέα

Ελληνικά με συντελεστή 1,5 και σε δύο μαθήματα ειδικότητας με συντελεστή 3,5.

· Στην Α’ ΕΠΑΛ οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα ειδικότητας, τα οποία δεν έχουν τράπεζα θεμάτων

· Δεν διδάσκονται καθόλου Αρχαία και Βιολογία.

· Δίνεται η δυνατότητα μετεγγραφής μαθητών που τελείωσαν την Α’ ΕΠΑΛ στη Β’ τάξη ΓΕΛ και αντίστροφα μαθητές που τελείωσαν την Α’ τάξη σε ΓΕΛ μπορούν να συνεχίσουν κανονικά στην Β’ τάξη στα ΕΠΑΛ.

· Διαφορετικός και ευνοϊκότερος τρόπος υπολογισμού του γενικού μέσου όρου σε σχέση με τα ΓΕΛ. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ μένουν στάσιμοι μόνο αν ο γενικός μέσος όρος (όλων των μαθημάτων συμπεριλαμβανομένων γυμναστικής, project και ΣΕΠ) είναι μικρότερος του 10 .

· Μετά την αποφοίτηση από τα ΕΠΑΛ υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ενός επιπλέον έτους μαθητείας σε επιχειρήσεις και απόκτηση τίτλου 4ου επιπέδου ισοδύναμου με αυτό των ΙΕΚ.

· Στη Β’ και Γ’ τάξη του ΕΠΑΛ οι μαθητές έχουν περισσότερες εργαστηριακές ώρες μαθημάτων στα μαθήματα ειδικότητας, γεγονός που καθιστά τα μαθήματα πιο ενδιαφέροντα και συνεπώς πιο ευχάριστα για τους μαθητές.

· Λόγω της φύσης των μαθημάτων γίνονται πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες και επισκέψεις σε χώρους ανάλογα με την ειδικότητα των μαθητών.

Ειδικότερα το 7ο ΕΠΑΛ:

· Στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του Ευκλείδη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με εύκολη πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος της πόλης

· Διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό με μακρόχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση και στο αντικείμενο το οποίο διδάσκει.

· Προσφέρει στους μαθητές του πολλαπλές εξωδιδακτικές δραστηριότητες όπως προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολιτιστικά προγράμματα, συμμετοχή σε μαθητικά συνέδρια, θεατρικές ομάδες, προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας εκτός ωραρίου σε εθελοντική βάση από τους καθηγητές μας.

· Πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας των αποφοίτων μας στην πρόσβαση στα ΤΕΙ και σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και σε σχολές εμποροπλοιάρχων.

· Ειδική μέριμνα για μαθητές μας που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

7ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΑΛ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 13- 3ος όροφος αίθ. 314 & 316 ΤΗΛ 2310889913

Tags: 7ο ΕΠΑΛ ΘεσσαλονίκηςΕΠΑΛειδικότητες Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα