3η δικαστική ήττα για τον δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ–ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ»
ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

3η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟ

Το Μονομελές Εφετείο Αθηνών με την υπ. αριθμό 5490/2017 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους

τους ισχυρισμούς της διοίκησης του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ότι η ονομασία του σωματείου «Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης» και το λογότυπό του αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του δήμου και τον καταδίκασε να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα προς το σωματείο μας.
Για τρίτη συνεχή φορά δικαιώνεται η «ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ», καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών στις 17.12.2015 είχε απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα και μετέπειτα στις 21.10.2016 είχε απορρίψει, στο σύνολό της, ως ουσιαστικά και νομικά αβάσιμη την άσκηση ανακοπής.
Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση θα αποτελέσει και το οριστικό τέλος της δικαστικής μας περιπέτειας που ξεκίνησε με ευθύνη και πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου.
Τα 2 τελευταία χρόνια ζήσαμε μια απίστευτη ταλαιπωρία που μας στοίχισε σε χρόνο και χρήμα. Σε όποιον και αν αναφέραμε τον λόγο της δικαστικής διένεξης μας επεσήμανε την εμφανώς παράλογη απαίτηση του δήμου και πίστευε στην τελική μας δικαίωση.
Μία δικαίωση που αποτελεί προσωπική ήττα για τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, καθώς ο ίδιος μετέτρεψε τη διαμάχη αυτή σε ατομική του υπόθεση, αφού μας επιτέθηκε και μας αποκάλεσε ψεύτες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο (βλ. από 24/02/2016 4η συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου).
Αυτό όμως που αγνόησε επιδεικτικά είναι ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να ηττηθεί με αυταρχικές ενέργειες.
Σε αντίθεση με τις πρακτικές που ασκεί η διοίκηση του δήμου για εμάς είναι σημαντικό να αναζητούμε διαρκώς τον λόγο και τις δράσεις που θα γεφυρώσουν το έλλειμμα δημοκρατίας στην καθημερινή μας κουλτούρα, πεδίο όπου συγκροτείται η ταυτότητα του ενεργού και δημοκρατικού πολίτη.
Αυτό εξάλλου είναι που έχει κάνει το έργο μας να αγαπηθεί και να αγκαλιαστεί από την κοινωνία και που μας έχει καθιερώσει στην πόλη.

Δυστυχώς όμως ήρθαμε αντιμέτωποι και με την πολιτική αντίληψη εκείνη που έχει ως στόχο να αφανίζει οτιδήποτε δεν υπόκειται στον έλεγχό της, αλλά επιθυμεί να διατηρεί την πλήρη αυτονομία του.
Αντί ο δήμος να ενθαρρύνει και να στηρίζει, ως όφειλε, την συγκεκριμένη πρωτοβουλία των δημοτών του, όπως κάνουν όλοι οι δήμοι, έσυρε στα δικαστήρια το αναγνωρισμένο πολιτιστικό μας σωματείο, για να αφανίσει την δράση του.
Είναι τέτοια η νοοτροπία της διοίκησης του δήμου, που θεωρεί κάθε πρωτοβουλία εχθρική, όταν οι πολίτες που τη συγκροτούν δεν ανήκουν στην δική της παράταξη, δηλαδή δεν είναι «δικοί μας».
Ευτυχώς ο σκοταδισμός και η κατρακύλα δεν επικράτησε.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης συγκροτείται από ανθρώπους που οργανώνονται και λειτουργούν, προκειμένου να πετύχουν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς του σωματείου.
Αυτοί δεν είναι άλλοι παρά η ανάπτυξη της τοπικής πολιτιστικής παραγωγής και η προαγωγή της κινηματογραφικής παιδείας, που επιδιώκει να ψυχαγωγήσει και ταυτόχρονα να προβληματίσει το κοινό.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης θα συνεχίσει να συμβάλλει, με πρόσφορο τρόπο, στην βελτίωση της καθημερινότητας, χρησιμοποιώντας δημιουργική σκέψη και πρωτότυπες ιδέες, όπως αυτές αποτυπώνονται στις κινηματογραφικές της προβολές.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να διαβάσει ολόκληρη την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει την δυνατότητα να το κάνει μπαίνοντας στην ηλεκτρονική σελίδα της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού – Αργυρούπολης www.kilellar.com και στην σελίδα του σωματείου μας facebook.com/KILELLAR.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα