313 εποχικοί για δήμους και νοσοκομεία - Δείτε όλες τις εγκρίσεις του ΣτΕ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Την πρόσληψη 313 εποχικών υπαλλήλων και την παράταση άλλων 24 συμβάσεων επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να καλυφθούν σοβαρές και επείγουσες ανάγκες. Το ΣτΕ άναψε «πράσινο φως» για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας

Την πρόσληψη 313 εποχικών υπαλλήλων και την παράταση άλλων 24 συμβάσεων

επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να καλυφθούν σοβαρές και επείγουσες ανάγκες.

Ταυτόχρονα η αρμόδια Επιτροπή ΣτΕ επέτρεψε τη μετακίνηση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα και «άναψε πράσινο φως» για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για να προκηρυχθεί και καλυφθεί η θέση αναπληρωτή διευθυντή του ΟΚΑΝΑ.

Το ΣτΕ ενέκρινε επίσης την πρόσληψη 15 ατόμων ΔΕ με ειδικότητα πωλητών, που θα εργαστούν με 8μηνες συμβάσεις σε διάφορα πωλητήρια του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

Τη «μερίδα του λέοντος» στις νέες κατ\' εξαίρεση προσλήψεις καταλαμβάνουν 146 υδρονομείς, 91 από τους οποίους εγκρίθηκαν για τον Δήμο Αλμωπίας, τον τρίτο σε έκταση στην Ελλάδα που συνορεύει με τη FYROM και διαθέτει σημαντικά αγροτικά προϊόντα και καλλιέργειες.

Γενική είναι πάντως η διαπίστωση ότι οι 500 υδρονομείς που έχουν ήδη εγκριθεί για όλους τους ΟΤΑ δεν επαρκούν. Το ΣτΕ ενέκρινε και τις μεμονωμένες αιτήσεις για 33 υδρονομείς με 8μηνες συμβάσεις για τον Δήμο Σητείας και για άλλους 22 (ο ένας θα είναι επόπτης άρδευσης) για όλη την αρδευτική περίοδο (μέχρι τέλη Νοεμβρίου) στον Δήμο Πλατανιά Χανίων, όπου επισημαίνεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος καταστροφής καλλιεργειών, καθώς οι 100 συνολικά εγκριθέντες από το υπουργείο για την Κρήτη δεν είναι αρκετοί.

Το ΣτΕ ενέκρινε επίσης την πρόσληψη (μέχρι την ορκωμοσία νέας κυβέρνησης) 105 ατόμων για παιδικές κατασκηνώσεις, αθλητικές δραστηριότητες ή τη φύλαξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών.

Στον τομέα υγείας το ΣτΕ παρέτεινε έως 6 μήνες τις συμβάσεις 20 ατόμων επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν επιτακτικές υγειονομικές ανάγκες σε νησιωτικά κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Αντίστοιχες 6μηνες παρατάσεις έγιναν για επικουρικούς φαρμακοποιούς στα νοσοκομεία Αττικής Αγ. Σοφία, Αγ. Αναργύρων, Αγ. Κυριακού, Κοργιαλενείου - Μπενακείου, ενώ εγκρίθηκε η μετακίνηση μαιευτήρα - γυναικολόγου στο Νοσοκομείο Λαμίας.

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ -ethnos.gr, 20/6/2012

Keywords
Τυχαία Θέματα