1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων: Ψήφισμα διαμαρτυρίας και ενημέρωσης

Tweet

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 16/7/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Η κυβέρνηση με ένα νομοσχέδιο-βόμβα αποφάσισε εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα τον κατακερματισμό της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης σε πρώτη φάση και την τελική ισοπέδωση του συστήματος της δωρεάν παιδείας σε δεύτερη φάση.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ α - τ α ρ γ ο ύ ν τ

α ι 52 ειδικότητες των τεχνικών επαγγελματικών σχολείων ( ΕΠΑΛ ) και αντίστοιχων σχολών ( ΕΠΑΣ ) σ’ολόκληρη την Ελλάδα.

Ειδικότερα στο 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων κ α τ α ρ γ ε ί τ α ι :ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας που αποτελείται από τις ειδικότητες των Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και της Νοσηλευτικής. Σ’αυτό τον τομέα και σ’αυτές τις ειδικότητες φοιτούσε το 1/3 της μαθητικής δύναμης του Σχολείου μας, είχαν την μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των μαθητών, ήταν τα πιο πολυπληθή και ζωντανά τμήματα, πλήρως οργανωμένα και εξοπλισμένα. Οι καθηγητές των τμημάτων αυτών είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, διαθέτουν μια αξιέπαινη διδακτική, επαγγελματική και παιδαγωγική επάρκεια και εμπειρία και έχουν διοριστεί με κάθε νόμιμη και διαφανή διαδικασία.

Οι συνάδελφοι μας, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αλλά και οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολείων και των Επαγγελματικών Σχολών με το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο οδηγούνται στην ανεργία μέσα από την συγκάλυψη της διαθεσιμότητας προτού καν αξιολογηθούν.

Οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας διαλύουν ένα βασικό κορμό των τεχνικών σχολείων με τεράστιες συνέπειες στις κοινωνικές δομές του τόπου μας.

Η κατάργηση των 52 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης θα στρέψει μερίδα μαθητών που αντέχουν οικονομικά στα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ,ενώ τους μαθητές που ανήκουν σε οικονομικά εξουθενωμένες οικογένειες θα τους οδηγήσει στο περιθώριο.

Υ π ο β α θ μ ί ζ ε τ α ι και τελικά κ α τ α ρ γ ε ί τ α ι ο ρόλος του Τεχνικού Σχολείου αφού πλέον ο κάθε υποψήφιος μαθητής/τρια εκτός από τις γνώσεις που θα παίρνει λόγω της ειδικότητας που θα έχει επιλέξει, δε θα λαμβάνει γνώσεις γενικής παιδείας ώστε να τον καταστήσουν ένα σκεπτόμενο πολίτη, κοινωνικά ενεργό με αρχές, αξίες, ιδανικά που θα παλεύει για αυτά και θα διεκδικεί το καλύτερο για τον εαυτό του, την οικογένεια του και γενικότερα για την πατρίδα του. Δ ε θα αποκτάει ποτέ ένα αξιόπιστο τίτλο σπουδών,όπως είναι το πτυχίο και το απολυτήριο του Τεχνικού Λυκείου, που θα του δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του σε επιτυχημένες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η φοίτηση τους στα Ι.Ε.Κ.,είτε είναι δημόσια είτε είναι ιδιωτικά, θα τους παρέχουν μια βεβαίωση σχετικά με τις δεξιότητες που απέκτησαν. Δε θα τους παρέχουν ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο, επομένως δεν θα έχουν δυνατότητα συνέχιση των σπουδών τους στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δ Η Λ Ω Ν Ο Υ Μ Ε ομόφωνα και αμέριστα την έμπρακτη συμπαράσταση μας στους έξι συναδέλφους μας που οδηγούνται με συνοπτικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες και χωρίς αξιολόγηση σε οριστική απομάκρυνση από το σχολείο.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε τους βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης :

Να κ α τ α ψ η φ ί σ ο υ ν το πολυνομοσχέδιο-αφανισμό της Δημόσιας Παιδείας και να συμπαρασταθούν στους αγώνες μας.

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Ν Ο Υ Μ Ε ως σύλλογος Καθηγητών και ως σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών του 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης τους γονείς των μαθητών μας ότι το Δημόσιο Σχολείο ισοπεδώνεται και από το Σεπτέμβριο ίσως δε θα υπάρχει σχολείο για να φοιτήσουν τα παιδιά τους.

ΛΕΜΕ Ο Χ Ι :ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ο Χ Ι :ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ 6 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

Ο Χ Ι :ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο Χ Ι :ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΛΕΜΕ Ν Α Ι :ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ν Α Ι :ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΝΩΣΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ,ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ.

Ν Α Ι :ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ.

Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε Γ Ι Α Τ Ο Κ Ο Ι Ν Ο Κ Α Λ Ο Τ Ω Ν Μ Α Θ Η Τ Ω Ν Μ Α Σ.

Tags: 1ο ΕΠΑΛ ΑμπελοκήπωνΕΠΑΛΕΠΑΣΣΕΚκατάργηση τομέατομέας υγείας και πρόνοιαςαπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα