188 θέσεις και για Ελληνες στην Κομισιόν

Εργασία

ΚΟΜΙΣΙΟΝ:188 θέσεις και για Ελληνες

Χρονικό περιθώριο έως τις 22 Ιανουαρίου έχουν οι υποψήφιοι ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στους δύο γενικούς διαγωνισμούς που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO).

Από τη διενέργεια των διαγωνισμών θα προκύψουν συνολικά 188 επιτυχόντες, τα ονόματα των οποίων θα συμπεριληφθούν σε εφεδρικό πίνακα προσλήψεων απ' όπου θα αντλείται προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Λογιστές

Ο πρώτος διαγωνισμός αποσκοπεί στην επιλογή 110 Βοηθών (κατηγορίας AST3) στους ακόλουθους τομείς: α) Eλεγχος (25 άτομα), β) Χρηματοοικονομικός Τομέας/Λογιστική (45 άτομα), γ) Οικονομία/Στατιστική (40 άτομα). Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πιστοποιούμενες από δίπλωμα/πτυχίο σε τομέα σχετικό με τη φύση των καθηκόντων τους και να έχουν σχετική επαγγελματική πείρα τουλάχιστον τριών ετών.

Εναλλακτικά μπορούν να έχουν δίπλωμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να έχουν αποκτήσει τριετή επαγγελματική πείρα σε τομέα σχετικό με τη φύση των καθηκόντων. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πείρα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του διπλώματος, επομένως δεν μπορεί να συνυπολογιστεί στον αριθμό των ετών της απαιτούμενης ανωτέρω επαγγελματικής εμπειρίας. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν, επιπροσθέτως, ικανοποιητική γνώση της αγγλικής, της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας.

Δύο στάδια
Ο διαγωνισμός για οικονομολόγους-λογιστές περιλαμβάνει δύο στάδια: Το πρώτο στάδιο δοκιμασιών αφορά δοκιμασίες πολλαπλών επιλογών μέσω της χρήσης υπολογιστή σχετικά με α) την κατανόηση κειμένων, β) την ευχέρεια σε αριθμητικούς υπολογισμούς, γ) την κατανόηση αφηρημένων εννοιών, δ) τις επαγγελματικές δεξιότητες (ορθότητα και ακρίβεια), ε) τις επαγγελματικές δεξιότητες (καθορισμός προτεραιοτήτων και οργάνωση) και στ) την εκτίμηση καταστάσεων.

Οι υποψήφιοι που θα περάσουν επιτυχώς το πρώτο στάδιο, θα προκριθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από αξιολόγηση ειδικών και γενικών δεξιοτήτων.

Η αξιολόγηση των ειδικών δεξιοτήτων των υποψηφίων θα γίνει μέσω της εξέτασης συγκεκριμένων περιπτώσεων στον επιλεγμένο τομέα, ενώ αναφορικά με τις γενικές δεξιότητες (ανάλυση και επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία, ποιοτική και αποτελεσματική εργασία, εκμάθηση και ανάπτυξη, καθορισμός προτεραιοτήτων και οργάνωση, προσαρμοστικότητα, συνεργασία με άλλους) θα αξιολογηθούν μέσω: α) θυρίδας αλληλογραφίας, β) δομημένης συνέντευξης, γ) εξέτασης συγκεκριμένων περιπτώσεων στον επιλεγμένο τομέα, δ) ομαδική εξέταση.

Πέντε βήματα για συμμετοχή στους διαγωνισμούς

Η υποψηφιότητα σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό προϋποθέτει δύο στάδια:

Αρχικά την ηλεκτρονική εγγραφή και στη συνέχεια την υποβολή ενός πλήρους φακέλου υποψηφιότητας.

Να σημειωθεί ότι ο φάκελος υποψηφιότητας υποβάλλεται μόνο σε μεταγενέστερο στάδιο και μόνο αν κληθεί ο υποψήφιος μέσω της ατομικής του μερίδας EPSO.

Η Ηλεκτρονική Εγγραφή γίνεται ως εξής:

1. Δημιουργία ατομικής μερίδας EPSO (https://europa.eu/epso/application/passport/).

2. Προσεκτικός έλεγχος από τον υποψήφιο ότι πληροί τους όρους εγγραφής και αποδοχής του στον διαγωνισμό.

3. Συμμετοχή στις διαδραστικές δοκιμασίες.

4. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφιότητας.

5. Επικύρωση της εγγραφής σας και ηλεκτρονικής υποβολής εντός της απαιτούμενης προθεσμίας.

Ο Φάκελος Υποψηφιότητας περιλαμβάνει:

Δικαιολογητικά για την ιθαγένεια (διαβατήριο, ταυτότητα κ.λπ.)Τίτλοι ή/και Βεβαιώσεις ΣπουδώνΕπαγγελματική πείρα.

Γραπτό τεστ και συνέντευξη σε τεχνικούς

Ο δεύτερος διαγωνισμός θα οδηγήσει στις προσλήψεις 78 συνολικά τεχνικών εφαρμοσμένης μηχανικής και τεχνικών εργαστηρίων ως Βοηθών (κατηγορίας AST3) στους ακόλουθους τομείς: 1) Βιολογία, Βιοεπιστήμες και Επιστήμες της Υγείας (10 άτομα), 2) Χημεία (10), 3) Φυσική και Επιστήμες των Υλικών (10), 4) Πυρηνική Eρευνα (16), 5) Eργα Πολιτικού Μηχανικού και Μηχανολογίας (16), 6) Ηλεκτρολογία και Ηλεκτρονική (16).

Οι υποψήφιοι των ερευνητικών τομέων θα πρέπει να έχουν επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρη κύκλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πιστοποιημένων από δίπλωμα/πτυχίο σχετικό με τον τομέα και εργασιακή πείρα διάρκειας τουλάχιστον τριών ετών στον εκάστοτε τομέα ή επίπεδο σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πιστοποιούμενων από δίπλωμα το οποίο δίνει δικαίωμα εισόδου στην ανώτατη εκπαίδευση, και επαγγελματική πείρα τριών τουλάχιστον ετών, εκ των οποίων δύο χρόνια στον τομέα (σ.σ. η εν λόγω επαγγελματική πείρα δεν θα συνυπολογιστεί στον αριθμό των ετών της απαιτούμενης ανωτέρω επαγγελματικής εμπειρίας).

Εκτός από τα παραπάνω, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής, της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας.

Η αξιολόγηση
Οι συμμετέχοντες στον δεύτερο διαγωνισμό θα υποβληθούν στους εξής τρεις τύπους αξιολόγησης: α) ικανότητες λογικού συλλογισμού, β) ειδικές δεξιότητες και γ) γενικές δεξιότητες.

Οι ικανότητες λογικού συλλογισμού των υποψηφίων θα αξιολογηθούν μέσω των ακόλουθων δοκιμασιών: α) δοκιμασία κατανόησης κειμένου, β) δοκιμασία ευχέρειας σε αριθμητικούς υπολογισμούς, γ) δοκιμασία κατανόησης αφηρημένων εννοιών.

Οι ειδικές δεξιότητες των συμμετεχόντων θα αξιολογηθούν μέσα από δομημένη συνέντευξη και γραπτή εξέταση (σύνταξη έκθεσης), ενώ οι γενικές δεξιότητες (ανάλυση και επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία, ποιοτική και αποτελεσματική εργασία, εκμάθηση και ανάπτυξη, καθορισμός προτεραιοτήτων και οργάνωση, προσαρμοστικότητα και συνεργασία με άλλους) μέσω ομαδικής εξέτασης και δομημένης συνέντευξης.

Αιτήσεις
Η υποβολή των αιτήσεων και για τους δύο διαγωνισμούς διαρκεί, όπως προαναφέρθηκε, έως τις 22 Ιανουαρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών, και οι υποψήφιοι πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά, ακολουθώντας τη διαδικασία που αναφέρεται στον δικτυακό τόπο της EPSO (www.eu-careers.eu).

ΕΘΝΟΣ

Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την "εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "βρίσκω δουλειά". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Επιλέξτε την alfavita.gr για να βρείτε δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα