160 άνεργοι σε Βόλο - Τρίκαλα «επιχειρούν» μια νέα δουλειά

Ανακοινώσεις

160 άνεργοι σε Βόλο - Τρίκαλα «επιχειρούν» μια νέα δουλειά

Δύο τοπικά προγράμματα απασχόλησης που απευθύνονται σε ανέργους ειδικών κοινωνικών ομάδων, άνω των 45 ετών, υλοποιούν αναπτυξιακές συμπράξεις στον Βόλο και στα Τρίκαλα με αιχμή την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την πράσινη ανάπτυξη.

"Ανάσα" σε 80 ανέργους αναμένεται να δώσει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΤΟΠ-ΕΚΟ Βόλου.

Η δράση

στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης στον Δήμο Βόλου, καθώς και στην ενίσχυση δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων από ανέργους που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στους τομείς: Πράσινη Ανάπτυξη.

Μακροχρόνια άνεργοι και άλλα άτομα, που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας στηρίζουν τα τοπικά προγράμματα για εύρεση εργασίας ή ίδρυση επιχειρήσεων στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, άτομα με αναπηρία, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, αποφυλακισθέντες, πρώην χρήστες ουσιών και άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια.

Τα δικαιολογητικά
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: συμπληρωμένη φόρμα της αίτησης συμμετοχής, συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση, φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ, φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας ή Φωτοτυπία Διαβατηρίου ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο που αποδεικνύει τη νόμιμη παραμονή στη χώρα, πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης και εκκαθαριστικό Εφορίας 2011.

Προθεσμία & πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βόλου (ANEBO Α.Ε), Λαχανά 5 - Λήμνου, 38334 Βόλος.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210 28251-2, στο φαξ2421028255 και στο email [email protected].

Τρεις δήμοι
Σε 80 ανέρχεται ο αριθμός των ωφελουμένων από τη σύμπραξη "Δίκτυο Θερμοκοιτίδων Ανάπτυξης Τοπικής Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας. Η δράση αφορά άνεργους των Δήμων Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας, ενώ η δράση απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, παλιννοστούντες, άτομα με αναπηρία, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια, αλλά και άστεγους.

Στόχος της δράσης είναι η υποστήριξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η δημιουργία νέων κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων καθώς και νέων ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και η τοποθέτηση ενός αριθμού ωφελουμένων σε υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης.

Προθεσμία & πληροφορίες
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν εκτενέστερη πληροφόρηση για το πρόγραμμα στη Δ/νση: Στρ. Σαράφη 44, Τρίκαλα, Αρμόδια: κα Μαραπίδου Αναστασία, στο email: [email protected] καθώς και στο τηλέφωνο 24310-22899.

100 θέσεις σε Καματερό, Αγ. Βαρβάρα και Αγ. Αναργύρους
Στήριξη σε 100 άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δίνει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Θησέας", μέσω της πράξης "Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στους Δήμους Αγίων Αναργύρων, Καματερού και Αγίας Βαρβάρας". Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά ή χωρίς τυπικά προσόντα, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή επαπειλούμενα από φτώχεια, γυναίκες αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες και ειδικές πολιτισμικές ομάδες - ROMA. Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική ενσωμάτωση στην απασχόληση των ανέργων που προέρχονται από τις παραπάνω κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, μέσω της πολλαπλής υποστήριξής τους (συμβουλευτική, κατάρτιση, δικτύωση με φορείς κ.λπ.). Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 210-2388235, 210-2318977 και 210-2635689.

ΕΘΝΟΣ

Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την "εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "βρίσκω δουλειά". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Επιλέξτε την alfavita.gr για να βρείτε δουλειά.

Σε περίπτωση που έχετε κάποια παρατήρηση, στείλτε μας μέιλ στο [email protected]. Αν πάλι θέλετε να αναρτήσετε τη δική σας αγγελία, εντελώς δωρεάν, πατήστε ΕΔΩ

Tags: βρίσκω δουλειάΘέσεις εργασίαςαγορά εργασίαςεργασίαεύρεση εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα