Πέννες “MM” (με Μελιτζάνες και Mozzarella)

Μ α κ α ρ ο ν ά δ ε ς όλου του site, ενωθείτε !!! Όσο ακόμη βρίσκουμε μελιτζάνες και μάλιστα σε χαμηλό κόστος (προχθές, πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου, έκοψα από τον κήπο μου μία τελευταία μελιτζάνα, σαν παιδική μπάλα του ράγκμπυ !!! Ο καιρός όμως ψυχραίνει, δεν θα υπάρχουν για πολύ στη γύρα...)

Στη γλάστρα ο βασιλικός (πλατύφυλλος και δροσερός στις ζέστες του καλοκαιριού) κρατάει ακόμα !!! Έντονα αποψιλωμένος, όχι μόνο από τα πρώτα κρύα αλλά και από την

συνεχή και έντονη χρήση, θα μας “υποστηρίξει” ακόμη μία δύο φορές πριν γίνει σάλτσα pesto, “από το ντουλάπι της γιαγιάς” Και στο ψυγείο έχει μία συσκευασία mozzarella (στην αρχή του μήνα είμαστε ακόμη, επιτρέπονται κάποιες μικρές “ατασθαλίες”…). Ντοματούλες; ευτυχώς, στη λαϊκή βρίσκεις ακόμη κάποιες τελευταίες “φυσιολογικές”, οι λίγες του κήπου, μας έχουν προ πολλού τελειώσει.

Γι’ αυτό σας φώναξα, καλοί μου μ α κ α ρ ο ν ά δ ε ς!! Με αυτά τα λίγα “ξεχασμένα” καλοκαιρινά “κατάλοιπα”, θα φτιάξουμε μία από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες. Τρόπος του λέγειν “μακαρονάδα”, αφού στη πραγματικότητα πρόκειται για πέννες. Εάν μάλιστα την φάτε ποτέ με σπιτικά “casarecce” θα γλείφεστε μέχρι το βράδυ!!!

Πολύ νόστιμη συνταγή και πολύ γρήγορη. Στο χρόνο που θα βράζουν οι πέννες, προλαβαίνει να ετοιμασθεί και η σάλτσα !!! Δώστε βάση: μη τσιγκουνευθείτε την καυτερή πιπερίτσα, ταιριάζει απίστευτα!!!

Μ α κ α ρ ο ν ά δ ε ς μου, στο τραπέζι όλοι!!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέννες, “MM”, Μελιτζάνες, Mozzarella,pennes, “MM”, melitzanes, Mozzarella