Μακαρόνια στο φούρνο με πιπεριές και λουκάνικα

Ένα εξαιρετικό πιάτο από τον chef Βασίλη Καλλίδη. Τον είδα να το ετοιμάζει σε ένα επεισόδιο της εκπομπής «Νόστιμη Γη» και μου έκανε εντύπωση η ευκολία του σε συνδυασμό με το γευστικό αποτέλεσμα που φανταζόμουν ότι θα είχε.

Ήδη μισο-βρασμένα χοντρά μακαρόνια μπαίνουν στο φούρνο μαζί με κομματάκια λουκάνικου, πιπεριές, τοματίνια και τυρί και ολοκληρώνουν το μαγείρεμά τους, καλά κλεισμένα με μία διπλή στρώση από λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο,

μέσα στους ίδιους τους υδρατμούς που δημιουργούνται στο εσωτερικό του “πακέτου”.

Ακολουθώντας τις γενικές κατευθύνσεις και την ιδέα της συνταγής, έκανα πολλές αλλαγές, άλλες υποχρεωτικές (spaghetti αντί για χοντρά μακαρόνια παστίτσιο που δεν είχα) και άλλες από επιλογή (εκτός από το λουκάνικο τηγάνισα και τις πιπεριές, προσέθεσα μελιτζάνα και κολοκυθάκι, αύξησα την ποσότητα της ντομάτας, χρησιμοποίησα δύο είδη τυριών), αλλά η γενική ιδέα δεν άλλαξε, είναι αυτή του chef.

Ο οποίος μας χάρισε ένα υπέροχο δείπνο προχθές το βράδυ που ήρθαν στο σπίτι ένα ζευγάρι φίλων με τα παιδιά τους, να περάσουμε λίγες ώρες στον κήπο. Δροσερή ατμόσφαιρα (μετά από ένα τριήμερο αφόρητου καύσωνα ήταν απολαυστικό το ευεργετικό αεράκι), σχεδόν απόλυτη ησυχία (οι αθηναίοι βρίσκονται πια στις παραλίες), παγωμένες μπύρες για τους μεγάλους και αναψυκτικά για την Έρρικα και τους φίλους της και πιάτα που μοσχοβολούσαν πάνω από το άρωμα των τριαντάφυλλων! Ευχαριστούμε Καλλίδη!

Εδώ θα σας δείξω την δική μου, ελαφρά διαφορετική, εκδοχή. Η πρωτότυπη είναι πολύ πολύ πιο γρήγορη και εύκολη και μπορείτε να την δείτε εδώ, από το 31:30 έως το 36:00. Είναι απίστευτο το πώς με τόσο απλά υλικά και κινήσεις μπορείς να έχεις άνα τόσο γευστικό αποτέλεσμα. Και πάλι ευχαριστούμε Βασίλη!!

Keywords
Τυχαία Θέματα