Σούπα με πράσο και κρεμμύδι

Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί με καλαθάκι Λήμνου. 

Διαδικασία Ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα σοτάρουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν και να γλυκάνουν. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά, να ψηθεί λίγο το αλεύρι και να νοστιμίσει. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και βράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

 

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Bάζουμε τις

φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί, μοιράζουμε το τυρί και φουρνίζουμε να φρυγανιστεί το ψωμί και να ροδίσει λίγο το τυρί. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή το μαϊντανό, πιπερώνουμε και συνοδεύουμε με το ψωμί.

 

Συνοδεύουμε με Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, σερβίρουμε στο τραπέζι και λουκάνικα, προτιμότερο με πράσο, που ψήνουμε στο φούρνο όση ώρα φτιάχνουμε τη σούπα.

 

*Τυρί από αιγοπρόβειο γάλα που παρασκευάζεται στη Λήμνο. Εχει το σχήμα και τις χαρακτηριστικές γραμμώσεις μικρού καλαθιού, σκεύους που χρησιμοποιούσαν για το στράγγισμα του τυριού. Η εμφάνιση, η υφή και η γεύση του θυμίζει φέτα. Το βρίσκουμε σε καλά μπακάλικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εξαιρετικό αυτό από το τυροκομείο Χρυσάφη. 

Keywords
Τυχαία Θέματα