Π-box (Κηφισιά)

Στο «κουτί» του, ο Πέσκιας έχει εγκαθιδρύσει μια νέα ελληνική κουζίνα, τη δική του ελληνική κουζίνα, ζωντανή, εξωστρεφής, που συνδιαλέγεται με τον κόσμο.

Η θέση Down town Κηφισιά, στον πιο εμπορικό δρόμο της περιοχής, στη συνέχεια της Κυριαζή, εκεί που σε οδηγεί η βόλτα μετά τα μαγαζιά.

 

Η ατμόσφαιρα Μοντέρνο περιβάλλον, απλές γραμμές, υπέροχος φωτισμός, ανοιχτή κουζίνα με τον σεφ

να ωρύεται όταν δεν γίνονται όλα όπως έχει διατάξει, μια άκρως ενδιαφέρουσα μπάρα ολόγυρα για να χαζεύεις τη μαγειρική δράση, λίγα τραπέζια μέσα, λίγα έμπροσθεν και στο πλάι. Στις μεγάλες ζέστες, καθίστε μέσα - έχει δροσιά. Από κόσμο μαζεύει κάθε καρυδιάς καρύδι: grande προσωπικότητες του εγχώριου καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού γίγνεσθαι, κόσμο «to see and to be seen», αλλά και «κανονικούς» ανθρώπους, φοιτηταριά, λετσαρία και κομψευάμενους - όλοι χωρούν.

 

Το φαγητό Eξωτικό και όμως οικείο, με αληθινή ψυχή, sui generis όπως και ο δημιουργός του και όμως παρηγορητικό. Πρώτος ο Πέσκιας εμπνεύστηκε και παρουσίασε εν Ελλάδι μια σύμμεικτη κουζίνα, που διευρευνά τα όρια της ελληνικής μαγειρικής, μπολιάζοντάς την με στοιχεία επείσακτα, προεχόντως ασιατικά, και αξιοποιώντας στο έπακρον τις τεχνικές κατακτήσεις της υπερσύγχρονης κουζίνας. Εν ολίγοις, χρησιμοποιώντας μίζο, γιούζου και όιστερ σος, προσπαθεί να βρει πού πραγματικά χτυπά η καρδιά της δικής μας κουζίνας. Ανορθόδοξο; Σίγουρα. Αλλά και άκρως ενδιαφέρον - ακόμα. Οι πρώτες ύλες λάμπουν, οι γεύσεις είναι σαφείς, καθαρές, το φαγητό πεντανόστιμο. Παραδείγματα έχω πολλά να αναφέρω, θα σταθώ όμως σε όσα δοκίμασα στην πιο πρόσφατη, προ ολίγων ημερών, επίσκεψή μου: noodles με λαχανικά μπριάμ και σύβραση (ήτοι κρεμμύδια μελωμένα, σιγοτσιγαρισμένα και μετά περασμένα από ζωμό), ένα φαγητό που σε τραβάει από τα μούτρα στον πυρήνα των γεύσεων, το ωραιότερο μπριάμ που έχω δοκιμάσει. Το όλον στεφανώνει μια ροζέτα υπόξινου γιαουρτιού. Ελληνικότατα (ή έστω μεσογειακότατα) αμπελοφάσουλα με ασιατικότατη oyster sauce αλλά και ελληνικότατο δυόσμο, ένα μικρό αριστούργημα. Ένα διαφορετικό ταμπουλέ με κινόα, αρακά, αβοκάντο, άνηθο και χειροποίητο γαύρο μαρινάτο (αν δεν έχει, το φτιάχνει με σολομό, καπνισμένο ιδίοις χερσί), εξαιρετικό. Μοσχάρι με κολοκυθάκια και κάρι, ένα φαγητό που μιμείται το κλασικό μοσχαράκι με κολοκύθια. Το γλυκό φινάλε με τον μπαμπά ποτισμένο με λικέρ μαστίχα και μους από πράσινο φιστίκι, αξέχαστο!

 

Ο λογαριασμός Υπάρχουν διάφοροι μεζέδες, κύρια πιάτα, σαλάτες, σε διάφορες τιμές, οπότε εξαρτάται από τη διάθεση και την όρεξή σας. Για ένα «αντιπροσωπευτικό» γεύμα υπολογίστε περί τα 35 ευρώ. Εκτός αν φάτε σαλάτα ή ζυμαρικά ή τσιμπήσετε από τα πλατό τυριών ή αλλαντικών. 

 

Η κάβα Μακριά λίστα κρασιών από τον ελληνικό και τον «αλλοδαπό» αμπελώνα.

 

Επιπλέον πληροφορίες Είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως και Κυριακή, αλλά Παρασκευή και Σάββατο μην πάτε χωρίς να έχετε κάνει κράτηση. Εκτός κι αν θέλετε να καθίσετε στην μπάρα γύρω από την ανοιχτή κουζίνα. Το αυτο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Π-box Κηφισιά,p-box kifisia