Οι Βρετανοί θέλουν το κατσίκι τους

Αν και ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες, το κατσικίσιο κρέας δεν είχε καταφέρει να «κατσικωθεί» στα μενού των μεγάλων σεφ - κυρίως της Βρετανίας. Αυτό φαίνεται πως αλλάζει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Independent, κι έτσι το προσφιλές μας κρεατικό μπαίνει και στα γκουρμέ εστιατόρια. Μάλιστα λέγεται πως οι κτηνοτρόφοι στη Βρετανία δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει το κατσικίσιο κρέας εσχάτως. Τα σούπερ μάρκετ Morrissons,

από τα πιο δημοφιλή στην Αγγλία, έχουν αυξήσει τις παραγγελίες τους, ενώ έχει κάνει την εμφάνισή του στα μενού δύο μεγάλων λονδρέζικων εστιατορίων τον τελευταίο μήνα.

Ο Αντρέ Ντανγκ, σύμβουλος τάσεων γαστρονομίας, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα πως δοκίμασε τέσσερα διαφορετικά μπιφτέκια από αιγινό κρέας, στο διαγωνισμό Great Taste Awards, βραβεία εξαιρετικού κύρους στη Βρετανία. «Αυτό δείχνει πως οι παραγωγοί προσπαθούν να το φέρουν στη μόδα. Έχει χαμηλά λιπαρά, είναι υγιεινό και θα έλεγα ότι έχει ενδιαφέρουσα υφή και εξαιρετική γεύση». Με τα διατροφικά σκάνδαλα από ακατάλληλα κρέατα όλων των ειδών να στοιχειώνουν το μυαλό των καταναλωτών, ίσως έχει έρθει η ώρα για μια πιο αγνή λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα