Οι σεφ του Γαστρονόμου «τα ’βαλαν» με τα φασολάκια

Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις αλλά 13 πρωτότυποι, λαχταριστοί τρόποι να τα μαγειρέψουμε. Με την Καθημερινή αυτής της Κυριακής.

Φασολάκια δεν είναι μόνο λαδερά. Το ταπεινό λαχανικό του καλοκαιριού σε νέα, πρωτότυπα μαγειρέματα, με απλά υλικά. Τα φασολάκια γίνονται:

 

Μουσακάς: γευστικός και πιο εύκολος από τον κλασικό. Υπέροχη ιδέα, πεντανόστιμο φαγητό.

 

Αμπελοφάσουλα και αλμυρίκια με κρύα σάλτσα ντομάτας: ένα ελαφρύ, δροσερό σαλατοφαγητό για τις μέρες που η ζέστη χτυπάει κόκκινο.

 

Σφουγγάτο: μια αφράτη,
ζουμερή ομελέτα φούρνου με τυριά. Κανείς δεν θα έχει πια δικαιολογία ότι δεν του αρέσουν τα φασολάκια.

 

Φρέσκες χάντρες με λεμονάτο πέστο: τα «τιγρέ» φασολάκια γδύνονται για να μαγειρευτούν και να παντρευτούν με λεμονάτο πέστο δυόσμου και καβουρδισμένα κουκουνάρια.

 

Φασολάκια με κολοκυθάκια, αμύγδαλα, ντοματίνια και σάλτσα μουστάρδας: το φουλ των καλοκαιρινών ζαρζαβατικών με μια δροσερή μουσταρδένια σάλτσα.

 

Πένες με φασολάκια, ντομάτα και δυόσμο: οι φαν των ζυμαρικών θα λατρέψουν αυτό το απλό αλλά εμπνευσμένο φαγητό.

 

Αμπελοφάσουλα με ντομάτα και φέτα σαγανάκι: ελαφριά, και συνάμα μερακλίδικα.

 

Μπουτάκια κοτόπουλου με διάφορα φασολάκια: για ποικιλία και για γεύση βάζουμε από όλα τα χλωρά φασολάκια. Με το λίγο, όμως, κοτόπουλο που προσθέτουμε, το φαγητό απογειώνεται.

 

Αμπελοφάσουλα σοτέ με oyster sauce και δυόσμο: όταν η Απω Ανατολή συνάντησε τη Μεσόγειο. Για τους λάτρεις των έθνικ γεύσεων.

 

Τάρτα με λευκά τυριά, τσιγαριαστά αμπελοφάσουλα και ντομάτα: νοστιμιά εις τη νιοστή. Για τα καλά μας τραπεζώματα, αλλά και τόσο εύκολη που θα τη φτιάχνουμε άνετα κάθε μέρα.

 

Φασολάκια τουρλού με ψητό τυρί: Ενα διαφορετικό λαδερό, με φορμαέλα, μαστέλο ή άλλο σαγανοτύρι.

 

Τα κλασικά λαδερά: Με ολόκληρες ντομάτες και σκορδάτο γιαούρτι με άνηθο, που κάνει τη διαφορά.

 

Αυτά και άλλα πολλά στο Γαστρονόμο που κυκλοφορεί με την Καθημερινή την Κυριακή 8 Ιουλίου.

 

Όλες οι συνταγές μας δοκιμάζονται 3 φορές, από τον σεφ που μας τις δίνει, το team που επιμελείται τη φωτογράφηση και τη συντακτική ομάδα σε συνεργασία με επαγγελματία μάγειρα (σε συνθήκες οικιακές).

Keywords
Αναζητήσεις
φασολακια λαδερα γαστρονομος
Τυχαία Θέματα
Γαστρονόμου, ’βαλαν,gastronomou, ’valan