Μια μοναδική συνταγή

Στην Ήπειρο, την πατρίδα του Αλέξανδρου Γιώτη, σ’ ένα μικρό χωριό, δύο φίλοι έφτιαξαν το σύγχρονο τυροκομείο «Ζαγόρι» και με δική τους συνταγή παράγουν το βασιλοτύρι, ένα τυρί που έχει ήδη κατακτήσει την ελληνική αγορά.

Το τυροκομείο, λίγο έξω από το χωριό Μεταμόρφωση, στην Ήπειρο.

Το τυροκομείο «Ζαγόρι» βρίσκεται στα όρια των ∆ήμων Πωγωνίου και Ζαγορίου. Είναι μια σύγχρονη επιχείρηση παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων. Ο Χρήστος Μπούτσικος και ο Αντώνης Ντούμας, δύο φίλοι, αποφάσισαν το 2006 να ασχοληθούν με την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Ο Αντώνης Ντούμας

και ο Χρήστος Μπούτσικος.

Ιθύνων νους ο Απόστολος Μπούτσικος, τυροκόμος παλαιάς κοπής και πατέρας του Χρήστου, που τους στηρίζει και συμβάλλει με την πολύχρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία του. Διατηρώντας σταθερές συνεργασίες με παραγωγούς γάλακτος για περισσότερα από 18 χρόνια και «πατώντας» πάνω στις παλιές συνταγές της οικογένειας για γιαούρτι και γαλοτύρι, παράγουν σήμερα σε μια απόλυτα εκσυγχρονισμένη μονάδα πρόβειο, αγελαδινό και στραγγιστό γιαούρτι, ΠΟΠ γαλοτύρι και φέτα, βούτυρο γάλακτος και βασιλοτύρι, ένα αλοιφώδες αιγοπρόβειο τυρί βασισμένο σε δική τους, μοναδική συνταγή.

Στάδιο της τυροκόμησης του βασιλοτυριού.

Ξεκίνησαν με επιμονή και δίψα για να γνωρίσουν τα μυστικά του γάλακτος και των τυριών, και σήμερα οι δύο φίλοι έχουν καταφέρει να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους σε ένα δίκτυο διανομής που φτάνει στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα τα βρίσκουμε σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και σε χώρους μαζικής εστίασης στην Αθήνα και την Ήπειρο.

«Όταν απολαμβάνεις τη γεύση του προϊόντος που φτιάχνεις, νιώθεις μεγάλη ικανοποίηση», μας είπε ο Αντώνης Ντούμας.

Πού το βρίσκουμεΣτα σούπερ μάρκετ Carrefour, Θανόπουλος και My Market, και σε επιλεγμένα παντοπωλεία, όπως το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1 και Αριστείδου 11, Αθήνα, 210-32.34.612) και το Mina’s Greece (Μαρίνα Φλοίσβου,

Π. Φάληρο, 211-40.58.781).

Τυροκομείο «Ζαγόρι», Βρύσση Πασσά, Ασπράγγελοι Ζαγορίου, Ιωάννινα, τηλ.: 2653 022 022.

Ο Γεώργιος Οικονόμου, Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, απονέμει στον Χρήστο Μπούτσικο το Βραβείο «Αλέξανδρος Γιώτης» για το «τυροκομείο Ζαγόρι».

Keywords
Τυχαία Θέματα