Μαγειρική στην Πύρνα από την Ντίνα

Ανεβήκαμε μέχρι την Κηφισιά για να πάρουμε μαθήματα μαγειρικής από την Ντίνα Νικολάου στον πολιτιστικό σύλλογο της Πύρνας. Η δραστήρια ομάδα του γνωστού μη κερδοσκοπικού συλλόγου, ο οποίος στεγάζεται σε μια έπαυλη της δεκαετίας του 60, διοργανώνει αμέτρητες εκδηλώσεις, ταξίδια στο εξωτερικό και εκδρομές, παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις και πολλά άλλα. Για εμάς που μας ενδιαφέρει η μαγειρική και τα μυστικά της, προσφέρουν μια σειρά από μαθήματα. Η Ρενέ Βρούτση, εξέχον μέλος που επιμελείται τον τομέα της γαστρονομίας, έχει χωρίσει τα σεμινάρια σε δυο

κατηγορίες: μία ειδική ενότητα αφιερωμένη στις κουζίνες του κόσμου και μία στη σπιτική μαγειρική. Η δική μας Ντίνα Νικολάου, που έχει αναλάβει την πρώτη ενότητα, έδωσε αυθεντικές συνταγές, όλες τις οδηγίες και τις πιο χρήσιμες συμβουλές της στις κυρίες που βρέθηκαν στην άριστα εξοπλισμένη κουζίνα της Πύρνας αυτό το χειμώνα. Εμείς επισκεφθήκαμε το μάθημα που αφορούσε τη Μαροκινή Κουζίνα και μάθαμε πως γίνεται το αρνάκι με αυθεντικό κους-κους και καραμελωμένα κρεμμύδια σε ταζίν (κωνικό πήλινο σκεύος που μοιάζει με γάστρα), φτιάξαμε μια αρωματική και φρουτένια σαλάτα με πορτοκάλι, καρότο και λεμόνι, και για το τέλος στρώσαμε πολλά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο για να δοκιμάσουμε μια γλυκιά εκδοχή της μαροκινής παστίγιας. Φυσικά μετά το μάθημα στρώθηκε ένα γιορτινό τραπέζι για να γευτούμε όλα όσα έφτιαξε η αγαπημένη μας σεφ. Για εσάς που δεν το πήρατε νωρίτερα μυρωδιά, έχετε ακόμη μια ευκαιρία, στις 26 Ιανουαρίου, όταν η κουζίνα της Πύρνας θα γεμίσει με fingerfood από όλο τον κόσμο. Εμείς θα είμαστε πάλι εκεί.

 

 Το μάθημα κοστίζει 54 ευρώ και διαρκεί 4 ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Πύρνας, αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πύρνα: Κοκκιναρά 43, Κηφισιά, τηλ: 210- 62.30.913, fax: 210- 62.32.141.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαγειρική, Πύρνα, Ντίνα,mageiriki, pyrna, ntina