Κρέμα σοκολάτας με γεύση βασιλικού

Ο βασιλικός δίνει φρεσκάδα σε μια υπέροχη σοκολατένια κρέμα.

Διαδικασία Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Πλένουμε τον βασιλικό και τον αφήνουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τον βασιλικό. Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Αδειάζουμε σε αυτούς λίγο από το προηγούμενο μείγμα (γάλα και κρέμα γάλακτος) και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Ενώνουμε

τα δυο μείγματα στην κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους 84° - 85° C (θα δούμε να έχει δέσει ελαφρώς η κρέμα), τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό της σε ένα άλλο σκεύος. Αυτό το κάνουμε για να μη μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί περισσότερο το αυγό.

Αφήνουμε για 3 λεπτά, για να αρωματιστεί καλά από τον βασιλικό, και σουρώνουμε πάνω από το μπολ με την κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μια πλαστική κουτάλα. Γεμίζουμε μικρά ατομικά μπολ γιατί η συγκεκριμένη κρέμα είναι πλούσια σε γεύση. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα στο ψυγείο και σερβίρουμε, γαρνίροντας αν θέλουμε με 2 -3 φύλλα βασιλικού που έχουμε πασπαλίσει με άχνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρέμα,krema