Μινιατούρα (Ηράκλειο)

Ξεχωριστοί καφέδες, ελληνικά αξιόλογα κρασιά και νόστιμα συνοδευτικά στο νέο espresso wine bar του Ηρακλείου.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Η επιβλητική εκκλησία του Αγίου Μηνά με τον υπερμεγέθη τρούλο αλλά και η δεντροκυκλωμένη πλακόστρωτη πλατεία που απλώνεται μπροστά στον Αγιο-προστάτη της πόλης, δίνουν την αίσθηση πως βρισκόμαστε κάπου στην παγωμένη κεντρική Ευρώπη. Η αρχική εντύπωση ακυρώνεται στο πρώτο άκουσμα της ηρακλειώτικης ντοπιολαλιάς. Το νεοαφιχθέν μικροσκοπικό

μπαρ της πλατείας έχει στρατηγική θέση και θέα στο μεγαλοπρεπή ναό. Η Μινιατούρα, όπως ονομάζεται, ανήκει στον Θωμά Αράχωβα, έναν ορεξάτο νέο με εκλεπτυσμένο γούστο. Μεταλλικές λεπτομέρειες, μεγάλες τζαμαρίες που απορροφούν το φως της ημέρας και ένα τοσοδούλικο μπαρ. Μια γυμνή, σιδερένια σκάλα οδηγεί στο πατάρι, εκεί όπου ένα μοναστηριακό τραπέζι προϊδεάζει για τις βραδιές γευσιγνωσίας που θα οργανώνονται τον προσεχή χειμώνα.

Τι παραγγέλνουμε Από νωρίς το πρωί σερβίρει specialty καφέδες (ποικιλίες που δίνουν κόκκους που έχουν συλλεχθεί με το χέρι, έχουν υποστεί επεξεργασία με φυσικές μεθόδους κ.λπ) και συγκεκριμένα το βραζιλιάνικο Fazenda Daterra Sweet Blue που έχει ισορροπημένη οξύτητα και αρώματα κακάο, όπως και το χαρμάνι Pianeta, ο οποίος έχει γλυκύτερο άρωμα καραμέλας και μέτρια οξύτητα, και οι δύο της εταιρείας Taf. Μετά το μεσημέρι ξεκρεμιούνται τα ψηλά ποτήρια και στο μπαρ ακούγονται τα μικρά τριξίματα των φελλών. Προς το παρόν διατίθενται σε ποτήρι 16 αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, από τη Δράμα ως την Κρήτη, αριθμός που πρόκειται να αυξηθεί με τον καιρό. Δοκιμάσαμε τον ανάλαφρο Αχινό από το κτήμα Ταμιωλάκη, το ροζέ του Λυραράκη, ένα μυρωδάτο Moscato d' Asti και τιμήσαμε πολλάκις τον ερυθρό της Σεμέλης, που τόσο ταίριαζε με το μετσοβόνε-κέρασμα. Ελληνικές ντελικατέτσες όπως ένα σφιχτόδερμο απάκι, βουτυράτες γραβιέρες, κρύα πιάτα και τραγανά αρτοποιήματα ζυμωμένα με ξερά μυρωδικά συνοδεύουν το κρασί και μαζί με τον οίνο ευφραίνουν καρδία και γαστέρα.

Τι πληρώνουμεΟ καφές κοστίζει περίπου 2,30€ ενώ ένα ποτήρι κρασί από 4 έως 6 €.

Μινιατούρα, Αρχοντοπούλου και Μονής Οδηγήτριας 11, πλατεία Αγίου Μηνά, Ηράκλειο, Κρήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μινιατούρα Ηράκλειο,miniatoura irakleio