Κέικ για σπεσιαλίστες

Σε αυτό το τεύχος προσπερνάμε τα ανώδυνα κέικ, που προορίζονται να συνοδεύσουν τον καφέ, και επιλέγουμε όσα έχουν τα φόντα να βγουν σε γιορτινή πιατέλα.

Τι γλάσα τους βάλαμε, τι με σοκολάτα τα περιχύσαμε, τι γεμίσεις σκαρώσαμε, για να φτιάξουμε τα πιο ιδιαίτερα, πρωτότυπα και εντυπωσιακά κέικ - από το περίφημο «Red velvet» των Αμερικανών μέχρι κέικ

γεμιστό με κρέμα σοκολάτα, αφράτο κέικ με μασκαρπόνε και λεμόνι, κέικ γεμιστό με πραλίνα και γλάσο σοκολάτας, αλλά και τριπλό κέικ σοκολάτα για τριπλή απόλαυση. Αν τα βγάλετε σε μεγάλη πιατέλα, με ένα κεράκι επάνω, γίνονται και τούρτες!

 

Ακόμη:

Ετοιμάζουμε το πιο νόστιμο πρωινό, με ψωμάκια bagels, αυγόφετες, άλειμμα σοκολάτας και αλμυρά κέικ.

 

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε τα γλυκά της Αυστραλίας: πάβλοβα με μπανάνες, μπισκότα anzac, αλλά και τα περίφημα κέικ lamingtons, βουτηγμένα σε σοκολάτα και καρύδα.

 

Αυτόν τον μήνα οι μικροί ζαχαροπλάστες θα απολαύσουν σπιτικά ντόνατ γεμιστά με κρέμα και σοκολάτα, πασπαλισμένα με ζάχαρη και ψητά στο φούρνο.

 

Τι μπορούμε να φτιάξουμε με μια ζύμη σαμπλέ, εκτός από κλασική τάρτα; Πάστα φλόρα και δυο λογιών μπισκότα.

 

«Τεστάρουμε» πόσο καλός σεφ είναι ο Gordon Ramsay, φτιάχνοντας την μαρκίζ σοκολάτας του με After Eight.

 

Δοκιμάζουμε μια νόστιμη και εύκολη κρέμα κατσαρόλας με κορν φλάουρ, τριγωνάκια σιροπιαστά με γέμιση από καρύδια, αλλά και τα παραδοσιακά πολυσπόρια, όπως τα φτιάχνουν στην Πρέβεζα.

 

Φτιάχνουμε μια μπουγάτσα βουτύρου χωρίς γέμιση, κέικ και μπισκότα, κρέμα καραμελέ με τυρί και αρωματικό ραβανί, όλα οικονομικά και εύκολα.

 

Κι επειδή οι κρίσεις υπογλυκαιμίας χτυπάνε ακόμη και όσους κάνουν δίαιτα, προτείνουμε τέσσερα γλυκά με λίγες θερμίδες και λιπαρά, από γλυκιά πίτσα πορτοκαλιού και κρέμα μόκα μέχρι κέικ με σοκολάτα και μπανάνες αλλά και ρυζόγαλο με λεμόνι.

 

Κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 15 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα