Η Νέο-Ζηλανδέζικη Elit

H ultra premium βότκα της Stolichnaya, η Elit, παρουσιάζει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιορισμένης παραγωγής εκδοχή της, την New Zealand edition. Ένα ταξίδι στα Blue Springs, εκεί που το νερό φημίζεται για την εξαιρετική του καθαρότητα και τις ιδιαίτερες μπλε αποχρώσεις του, φιλτράρεται φυσικά μέσα από την πορεία του επί εκατοντάδες χρόνια στις ελαφρόπετρες που διακρίνουν τους λόφους των MamakauRanges.

Αυτό

το νερό χαμηλής πυκνότητας θα συναντηθεί με το Russian Alpha Spirit στο ιστορικό αποστακτήριο “Latvijas Balzams” στην Λετονία, όπου παράγεται και εμφιαλώνεται η Stolichnaya για περισσότερα από 65 χρόνια.

Δεν τελειώσαμε όμως ακόμα με την New Zealand edition. Η «μαμά» Stolichnaya ανέθεσε στο Royale de Champagne, το ηλικίας 135 ετών γαλλικό εργαστήριο δημιουργίας κρυστάλλου, την δημιουργία μιας χειροποίητης φιάλης αντάξιας μιας βότκας αυτού του επιπέδου. Το κρυστάλλινο αριστούργημα συμπληρώνεται από ένα δερμάτινο «χιτώνα» που αποτυπώνει την περίφημη ασημένια φτέρη της Νέας Ζηλανδίας και θυμίζει κόσμημα. Είναι σφραγισμένο με ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικά εντυπωσιακό πώμα από παλλάδιο.

Η θήκη μέσα στην οποία βρίσκεται αυτή η μοναδική φιάλη είναι χειροποίητη και φτιαγμένη από το αρχαίο δέντρο Kauri που υπάρχει μόνο στη Νέα Ζηλανδία. Τριακόσιες μοναδικές φιάλες κυκλοφορούν παγκοσμίως στην τιμή των 2.499 ευρώ ανά φιάλη φυσικά και στην Ελλάδα διατίθενται αποκλειστικά μέσω του edrinks.gr. Αν ψαχνόσαστε περισσότερο σχετικά με την Stolichnaya, κάντε μια επίσκεψη στο www.elitbystoli.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα