Γαστρονομικό φεστιβάλ στη Σητεία της Κρήτης

Με τη συμμετοχή των γνωστών σεφ Ντίνας Νικολάου, Αλέξανδρου Παπανδρέου και Γιάννη Μπαξεβάνη.

Τα τοπικά γαστρονομικά φεστιβάλ, ειδικά όταν είναι καλά οργανωμένα και αντιμετωπίζονται με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επικοινωνηθεί η ιδιαίτερη κουζίνα, η προϊοντική ποικιλία, αλλά και η παραγωγή της κάθε περιοχής. Ένα από

αυτά, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος, είναι και το γαστρονικό φεστιβάλ στη Σητεία της Κρήτης, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας και το ΤΕΙ Κρήτης (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας).

Τίτλος του φεστιβάλ «Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες» και ημερομηνία διεξαγωγής του το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου 2013. Στα θετικά της διοργάνωσης, το γεγονός πως οι τυχεροί που θα παραβρεθούν θα πάρουν μια γεύση (κυριολεκτικά) και από τα προϊόντα συνεργαζόμενων περιοχών: του Οροπεδίου Λασιθίου, της Χίου και της περιοχής του Όρους Τροόδου της Κύπρου.

Στα επί μέρους του φεστιβάλ, οι γνωστοί σεφ Ντίνα Νικολάου και Αλέξανδρος Παπανδρέου θα μαγειρέψουν κρητικά, με δημιουργικές προτάσεις ένταξης των τοπικών προϊόντων στην σύγχρονη μαγειρική, ενώ οι μικροί επισκέπτες, παρέα με τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, θα γνωρίσουν την μαγεία της γαστρονομίας και θα δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες συνδυάζοντας τοπικές γεύσεις.

Πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν το φεστιβάλ: ημερίδα για την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων, επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων, καλλιτεχνικά δρώμενα, παραδοσιακές εκδηλώσεις μουσικής και χορού, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, διαδραστικά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά κ.α.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο φεστιβάλ συμμετέχουν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας της πόλης με ειδικές τιμές και κεράσματα στους επισκέπτες.

Το 2ο Φεστιβάλ Σητείας είναι ανοιχτό για το κοινό και θα λάβει χώρα από τις 20 ως τις 22 Σεπτεμβρίου 2013 στην κεντρική πλατεία της Σητείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα