Συλλογή (Ηράκλειο)

Ένα καινούργιο deli - εστιατόριο στην καρδιά της ηρακλειώτικης αγοράς.

Η θέσηΜέσα στη βαβούρα της πολυσυλλεκτικής αγοράς, δίπλα στα παραδοσιακά ρακάδικα και τα τουριστικά μαγαζάκια που πουλάνε σαρίκια, σανδάλια και λοιπά σουβενίρ.

Η ατμόσφαιρα Μερικά τραπεζάκια έξω κι άλλη μια ντουζίνα στο βάθος. Στο ενδιάμεσο είναι στημένες οι προθήκες του παντοπωλείου, ράφια με κάθε λογής λιχουδιές ελληνικές, κρασί και ελαιόλαδο και ένα ψυγείο με τυράκια και αλλαντικά που έχουν συλλεχθεί (εξ ου και το όνομα) από όλη την Ελλάδα.

Γήινα χρώματα, κατεργασμένο ξύλο και ανοιχτό πράσινο, μελετημένος χώρος για να χαζέψεις τα βαζάκια, να ψωνίσεις αλλά και να φας ανενόχλητος.

Το φαγητό Η φιλοσοφία τους απλή: από το ράφι στην κατσαρόλα. Ό,τι πωλείται εντός, μαγειρεύεται επί τόπου στη Συλλογή. Βρήκαμε το βραβευμένο από το Γαστρονόμο ελαιόλαδο του Κτήματος Βασιλάκη σε πολύ καλή τιμή όπως και τα επίσης βραβευμένα μανιτάρια της Δίρφυς, τα προϊόντα της Santo, τόνο Αλοννήσου, βαζάκια με νοστιμιές από τις Γουμένισσες, τα νόστιμα ζυμαρικά Τερπνόν, τα αλλαντικά του Μιράν, του Μπόρα, του Στρεμμένου, του Μουτεβέλη και των Κρητών Λαμπάκη και Κασσάκη. Η γραβιέρα δεν θα μπορούσε παρά να είναι κρητική - έχουν την 6μηνη και 12μηνη του Σταματογιώργη. Επίσης διατίθενται και διάφορα τυράκια του Χανιώτη Μπαλαντίνου. Με αυτά και πολλά άλλα προϊόντα μαγειρεύει ο Δημήτρης στην κουζίνα της Συλλογής. Ο κατάλογος είναι μικρός, ενώ υπάρχει κι ένα μενού ημέρας, ανάλογα με τα φρέσκα ψάρια και λαχανικά που βρίσκουν στην αγορά. Εμείς δοκιμάσαμε γιουβετσάκι με αποξηραμένα μανιτάρια της Δίρφυς, χωριάτικη σαλάτα με ΠΟΠ πηχτόγαλο Χανίων, αυγά με χωριάτικο λουκάνικο Κασσάκη και δύο έξοχα επιδόρπια: ελληνικό τσιζκέικ με ανθότυρο και βάση από παξιμάδι χαρουπιού με κρητικό μέλι και γύρη και μικρά καταϊφάκια γεμισμένα με γλυκιά μυζήθρα σερβιρισμένα με το εξαιρετικό παγωτό του ρεθυμνιώτη Γιώργου Αποστολάκη, από φρέσκο πρόβειο γάλα.

Ο λογαριασμός Περί τα 15 - 20 ευρώ το άτομο.

Η κάβα Ελληνικός κρητικός αμπελώνας. Λυραράκης, Στραταριδάκης, Ταμιωλάκης, Αλεξάκης, και πολλά ακόμη αξιόλογα οινοποιεία σε - άκης. Αξίζει να δοκιμάσετε το Μοσχάτο Σπίνας του Στραταριδάκη, ποικιλία ντόπια που δίνει ένα λευκό ξηρό κρασί, φρουτένιο με αρώματα πεπονιού και ροδάκινου, ό,τι πρέπει για τις ζεστές ημέρες.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το πρωί (ως παντοπωλείο) ενώ η κουζίνα ξεκινά από το μεσημέρι και κλείνει τα μεσάνυχτα.

Συλλογή, οδός 1866, αρ. 26, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 2810 240 777, www.sillogi-deli.gr

Keywords
Αναζητήσεις
γουμενισσες ηρακλειο
Τυχαία Θέματα
Συλλογή Ηράκλειο,syllogi irakleio