Φράουλα &δεντρολίβανο

Ενα γλυκόξινο κοκτέιλ, ελαφρύ σε αλκοόλ, αλλά δυνατό σε γεύση, με βάση το αφρώδες κρασί.

Διαδικασία Σε ένα σέικερ βάζουμε τις φράουλες, τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και τις φέτες λάιμ και τα πολτοποιούμε, πιέζοντάς τα με ένα μικρό γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

Παίρνουμε το ξύσμα από το ολόκληρο λάιμ και έπειτα το κόβουμε και το στύβουμε. Ρίχνουμε το χυμό σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε το μείγμα αλατιού-ζάχαρης. Ακουμπάμε τα χείλη από ένα μεγάλο ποτήρι του νερού πρώτα στο πιατάκι με το χυμό, για

να βραχούν, κι ύστερα στο πιατάκι με τη ζάχαρη και το αλάτι, έτσι ώστε να κολλήσουν στο χείλος και να δημιουργηθεί ένα στεφάνι. Σερβίρουμε προσεκτικά το κοκτέιλ στο ποτήρι, για να μην χαλάσουμε το στεφάνι. Δεν χρειάζεται να το σουρώσουμε προηγουμένως. Γαρνίρουμε με το ξύσμα από το λάιμ κι αν θέλουμε τρίβουμε επάνω λίγο μαύρο πιπέρι.

* Μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποιο από τα πολύ αξιόλογα ελληνικά, γλυκά ή ημίγλυκα, αφρώδη κρασιά, που βρίσκουμε σε ενημερωμένες κάβες και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Το καθένα τους θα δώσει ελαφρώς διαφορετικό, αλλά εξίσου ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Σας προτείνουμε τα εξής: Αμύνταιον Ροζέ Demi Sec (ΕΑΣ Αμυνταίου), Chrysalis Spumante (Απόστολος Ματάμης), Moscato d’ Ifestia (Κτήμα Χατζηγεωργίου), Deus Rosato (Cavino).

Keywords
Τυχαία Θέματα