Επανάσταση του ατμού!

Στο τεύχος με την Καθημερινή αυτής της Κυριακής αποδεικνύουμε πόσο νόστιμο μπορεί να είναι το μαγείρεμα στον ατμό!

Αν δεν τα είχαμε δοκιμάσει, δεν θα το πιστεύαμε: μαγειρέψαμε στον ατμό στο πι και φι φαγητά όχι μόνο ελαφριά αλλά κυρίως πεντανόστιμα. Χρονομετρήσαμε πόσο χρόνο θέλουν κρεατικά, ψαρικά, θαλασσινά και λαχανικά, φωτογραφήσαμε βήμα-βήμα όλες τις κρίσιμες λεπτομέρειες για να γίνουν τα φαγητά μας πεντανόστιμα, «κατασκευάσαμε» εύκολους αρωματικούς ατμούς, φτιάξαμε ωμές και μαγειρεμένες σάλτσες και καταγράψαμε πολλές λαχταριστές συνταγές: σολομός με μπρόκολο και κοτόπουλο

με τουρλού λαχανικών, φέτες ψαριών με μυρωδικά και πατάτες, ψαρονέφρι με ξερά φρούτα, φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα μουστάρδας, μπακαλιάρος με σαφρανάτη σκορδαλιά, γαρίδες με ρύζι και λαχανικά κ.ά.

 

Μας αρέσουν τα ρεβίθια, αλλά βαρεθήκαμε τα ίδια και τα ίδια. Φτιάξαμε, λοιπόν, ασυνήθιστες, γευστικότατες εκδοχές της κλασικής ρεβιθάδας, λεμονάτες και κοκκινιστές: με σπανάκι και λουκάνικο, με πράσο και σύγλινο, με κεφαλοτύρι και αντζούγιες…

 

Ακόμη, λαχανοσαλάτες σε ευφάνταστες εκδοχές, λιχουδιές από την Πρέβεζα και τη Ζάκυνθο, πορτοκαλόσαλτσες για αλμυρές και γλυκές δημιουργίες, εύκολα και νόστιμα πιάτα για το καθημερινό τραπέζι καθώς και ένα πλήρες, ελαφρύ αλλά χορταστικό γιορτινό μενού, που δεν στερείται νοστιμιάς.

 

Ακόμη, η νέα στήλη που θα συζητηθεί: Τα πρωινά του Γαστρονόμου. Προϊόντα ελληνικά συνδυάζονται μοναδικά σε πρωτότυπες προτάσεις για πλούσια προγεύματα.

 

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει τέσσερα δροσερά και πολύ απολαυστικά επιδόρπια με λιγότερες θερμίδες από κρέμα σοκολάτα light μέχρι κέικ βρώμης, κομπόστα μήλου με κράμπλ και ζελέ γιαουρτιού.

 

Αυτά και άλλα πολλά, νόστιμα και απολαυστικά, στο Γαστρονόμο που κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής 15/01.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές