Διπλά Μπισκότα (Fudge και Chocolate Chip)

Η Έρη Χατζηφωτίου έφτιαξε πανέμορφα μπισκότα με 2 είδη ζύμης.

Διαδικασία Για τη λευκή ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τις ζάχαρες και ανακατεύουμε με μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και χτυπάμε και πάλι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, με την σόδα και το αλατάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να φτιάξουμε μια κολλώδη σχετικά σφιχτή ζύμη (σαν πηχτή λάσπη - έτσι πρέπει να είναι η ζύμη του μπισκότου). Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ,

ανακατεύουμε μέσα τις ψηφίδες σοκολάτας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.

Για τη σοκολατένια ζύμη: Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο με τις ζάχαρες και ανακατεύουμε με μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και χτυπάμε και πάλι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, με την σόδα, το κακάο κοσκινισμένο και το αλατάκι. Προσθέτουμε στο βούτυρο και χτυπάμε να φτιάξουμε μια κολλώδη σχετικά σφιχτή ζύμη. Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μέσα τις ψηφίδες σοκολάτας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μαζί με την λευκή ζύμη για 30 λεπτά.

Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Βγάζουμε τις ζύμες από το ψυγείο και χωρίζουμε την κάθε μία σε 12 κομμάτια, και τις τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Πάνω από την κάθε ζύμη βάζουμε ίση ποσότητα από την άλλη ζύμη.*

Ψήνουμε για 10 - 14 λεπτά, αφήνουμε τα μπισκότα για 5 λεπτά στο ταψί και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Συμβουλές από την Έρη:

Μπορείτε να ξεκινήσετε τις ζύμες και τις δυο μαζί δεν χρειάζεται μίξερ, αν όμως θέλετε να το χρησιμοποιήσετε τότε θα φτιάξετε πρώτα την λευκή ζύμη και στην συνέχεια την σοκολατένια. Εγώ έκανα ξεχωριστά τις ζύμεςγιατί χρησιμοποίησα μίξερ.*Εγώ τα έκανα μισά μισά σε μερικά έβαλα την σοκολάτα από πάνω και σε μερικά την λευκή ζύμη από πάνω. Νομίζω ότι καλύτερα γίνονται όταν η λευκή ζύμη είναι από πάνω γιατί η fudge ζύμη είναι πιο σφιχτή και δεν λιώνει τόσο καλά ενώ η λευκή λιώνει τέλεια πάνω από την σοκολατένια.Προσοχή μην τα συνωστίσετε στο ταψί, απλώνουν.Αν θέλετε να τα συντηρήσετε, αφού τα βγάλετε, τα αφήσετε να κρυώσουν και φάτε όσα θέλετε, αυτά που θα σας περισσέψουν θα τα "ξαναψήσετε" για να παραμείνουν τραγανά για πολύ καιρό. Θα προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 και μόλις προθερμανθεί θα τα βάλετε μέσα και θα μηδενίσετε τον φούρνο (θα κλείσετε την θερμοκρασία). Αφήστε τα μέσα στον σβηστό φούρνο για 1 ώρα και θα κρατήσουν υπέροχα και τραγανά!
Keywords
Τυχαία Θέματα
Διπλά Μπισκότα Fudge, Chocolate Chip,dipla biskota Fudge, Chocolate Chip