Αρνίσια κεφτεδάκια με κύμινο και ντιπ γιαουρτιού

Ο Μανώλης Θλιβερός μας ταξιδεύει στην εγγύς Ανατολή με ένα φαγητό μερακλίδικο!

Διαδικασία Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Μπορούμε να κάνουμε το ζύμωμα στο μίξερ με το «φτερό» για τις ζύμες. Βάζουμε το «ζυμάρι» στο ψυγείο για 10-15 λεπτά, να σφίξει λίγο και να αναμειχθούν τα αρώματα.

 

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιουρτιού. 

 

Βάζουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή μια κατσαρόλα) με μπόλικο ελαιόλαδο (τουλάχιστον 2 εκ. από τον πυθμένα

του σκεύους) να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε δόσεις. Δεν στριμώχνουμε πολλά στο τηγάνι, γιατί τότε θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα «βράσουν» μέσα σε αυτό απορροφώντας μεγάλη ποσότητα. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Δοκιμάζουμε ένα για να δούμε αν έγιναν και τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Συνεχίζουμε μέχρι να τηγανίσουμε όλους τους κεφτέδες. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να χαμηλώσουμε τη φωτιά, για να μην αρπάξουν οι επόμενες δόσεις χωρίς να γίνουν στο εσωτερικό τους. Επίσης, συμπληρώνουμε λάδι αν χαμηλώσει πολύ η στάθμη του.  

 

Συνοδεύουμε με αραβικές ή ελληνικές πίτες, ελαφρώς λαδωμένες και ζεσταμένες στο φούρνο ή σε τηγάνι, και του ντιπ γιαουρτιού**.

 

Συμβουλές

* Πρόκειται για τους σπόρους από το χορταρικό «μοσχοσίταρο». Το βρίσκουμε σε σπόρους και σε σκόνη σε καλά μπαχαράδικα. Χρησιμοποιείται και χαρίζει το όνομά του στην πάστα μπαχαρικών που «ντύνει» τον παστουρμά. 

** Εναλλακτικά, μπορούμε να «κλείσουμε» τους κεφτέδες με λίγη σάλτσα γιαουρτιού μέσα στις πίτες σαν τυλιχτά σουβλάκια.  

Keywords
Τυχαία Θέματα