Αλάτσι

Άρτια ελληνική κουζίνα από τον πολυτάλαντο Περικλή Κοσκινά στο νέο του μαγειρικό ατελιέ.

Η θέσηΠίσω από το Χίλτον, στο στενό παράδρομο της Μιχαλακοπούλου, την οδό Βρασίδα, με θέα στο μικρό παρκάκι.

Η ατμόσφαιρα Ευγενείς οικοδέσποινες επί της υποδοχής και καλωσόρισμα με μια τσικουδιά. Χαμηλός φωτισμός, καθαρή ατμόσφαιρα, φρέσκος αέρας και ευχάριστη βαβούρα από τον κόσμο στα πέριξ. Προστατευμένα τραπέζια έξω για τους καπνίζοντες, στο εσωτερικό λίγα γύρω από το μπαρ και μερικά στο υπερυψωμένο μπαλκόνι-πατάρι.

Το φαγητό Με άξονα την απλή

ελληνική κουζίνα ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό μενού - «κέντημα». Σημείο αναφοράς του το ψάρι, φτωχή ψητή σαρδέλα αλλά και ταρτάρ μαγιάτικο, καρπάτσιο λαβράκι και σουπιές λαδορίγανη. Ρωτήστε για το ψάρι ημέρας.

Το ταρτάρ ήταν ποίημα, αψύ και γλυκό μαζί, οι σουπιές μαλακές και μυρωδάτες, οι σαρδέλες ολόφρεσκες και ζουμερές.

Το κατάμαυρο ριζότο με μελάνι απαλό σαν κρέμα, καθωσπρέπει. Εκτός από την τιμημένη ψαροφαγία αξίζει να δοκιμάσετε το κατσικάκι με σταμναγκάθι αυγολέμονο (για δυο άτομα, σε προνομιακή τιμή), όπως επίσης και τα χυλωμένα ρεβύθια με κόκορα. Θεσπέσια η κοτόσουπα, το πιο εμπνευσμένο πιάτο του μενού· διαυγής ζωμός με νούγιες, τρυφερό κοτόπουλο, λαχανικά, ένα μελάτο αυγό που αδειάζει τον κρόκο του στο ζουμί και ένα γενναίο κομμάτι από καπνιστό χέλι χαρίζει εξαιρετικό άρωμα και αλμυρή γεύση στο όλον. Σας φαίνεται υπερβολικό; Ισως είναι, υπερβολικά νόστιμο.

Ο λογαριασμός Υπολογίστε περίπου 25 ευρω το άτομο, μαζί με τα γλυκά.

Η κάβα Μικρή λίστα με έμφαση στον κρητικό αμπελώνα. Δημοφιλές το Πλυτό του Λυραράκη, λεμονάτο και ανάλαφρο.

Επιπλέον πληροφορίες Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι, Κυριακή κλειστά. Η κουζίνα κλείνει τα μεσάνυχτα. Πάρκινγκ θα βρείτε στους γύρω δρόμους με σχετική ευκολία. Καλό είναι να κάνετε κράτηση.

Αλάτσι, Βρασίδα 13, Αθήνα (περιοχή Χίλτον), τηλ.: 210 72 10 501.
Keywords
Τυχαία Θέματα