Pastry Family

Με τη σοκολάτα μας δεν παίζουμε, γι’ αυτό την αναζητάμε εκεί που μας έχουν αποδείξει, δεκαετίες τώρα, ότι τη θεωρούν ομοίως πολύ σοβαρή υπόθεση.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Η ιστορία του ξεκίνησε το 1969, όταν ο Θανάσης Χατζόπουλος πήρε την απόφαση να δημιουργήσει «ένα μαγαζί ξεχωριστό στην Αθήνα, αριστοκρατικό, που να μην έχει σχέση με τα ζαχαροπλαστεία της σειράς που υπήρχαν», όπως λέει ο ίδιος. Το αρχικό συνταγολόγιο περιελάμβανε πάστα σοκολατίνα,

πάστα νουγκατίνα, μιλφέιγ, τούρτα ανανά, τούρτα Saint Honoré, βουτήματα γαλλικού τύπου, κουλουράκια. Η επιτυχία μεταφράστηκε σε δύο ακόμη καταστήματα: ένα στο Μαρούσι, που λειτούργησε από το 1988 έως το 2011, και ένα στην Κηφισιά, που άνοιξε το 1995 με τη λογική να θυμίζει περισσότερο γαλλική σοκολατερί.

 

Εξειδίκευση στη σοκολάτα το «Pastry Family» άρχισε να παίρνει από τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Σήμερα, στο εργαστήριο χρησιμοποιούν 15 τόνους ετησίως. Οι μάρκες που επιλέγουν είναι πρωτίστως η ιταλική Domori και δευτερευόντως η γαλλική Valhrona. Και όλες οι άλλες πρώτες ύλες, όμως, επιλέγονται με την ίδια προσοχή: επώνυμα ελληνικά αυγά, γάλα Ολυμπος, αλεύρι Αλλατίνη συν ένα από τον Καναδά που ενδείκνυται περισσότερο για τα τσουρέκια, ακριβό γαλλικό βούτυρο, θυμαρίσιο μέλι από το Ξυλόκαστρο και ενίοτε από τα Κύθηρα, μούρα από μια κυρία που τα μαζεύει μόνη της στον Όλυμπο. Τα έτοιμα μείγματα απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά, ενώ το στρώσιμο της σοκολάτας εξακολουθεί να γίνεται παραδοσιακά, με το χέρι, πάνω στον αστραφτερό μαρμάρινο πάγκο.

 

Τι ψωνίζουμε Από τις τούρτες, ξεχωρίζουμε την μπίτερ σοκολάτα με μαρεγκάκια και σος καραμέλα, τη μους σοκολάτα με πορτοκάλι, τη μους σοκολάτα με μους πραλίνα και την τούρτα σεφιφρέντο σοκολάτας. Από τα ατομικά γλυκά, τα σου με κρέμα πατισερί, τα μιλφέιγ (λευκά και σοκολατένια, τα δεύτερα καλύτερα κατόπιν παραγγελίας) και το προφιτερόλ. Βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία σε εξαιρετικά κλασικά κεράσματα, όπως τρουφάκια, εκλεράκια, μπεζεδάκια, ταρτάκια και παστάκια. Τα παιδιά θα λατρέψουν τα μπισκότα βανίλιας με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας, ενώ οι μεγαλύτεροι τα βουτήματα και τα κουλουράκια που εξακολουθούν να φτιάχνονται με βάση συνταγή του 1965. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα να δώσουμε παραγγελίες για γλυκά γάμων, βαφτίσεων, παιδικών πάρτυ ή δεξιώσεων, αλλά και για επιλεκτικό κέτερινγκ σε εταιρείες, οργανισμούς ή ιδιώτες.

 

 Ριζάρη 19, Αθήνα, τηλ. 210-72.10.987 και 210-72.35.090, Κηφισίας 244, Κηφισιά, τηλ. 210-80.82.897 και 210-80.13.994.
Keywords
Αναζητήσεις
thanasis xatzopoulos pastry family, domori hellas
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Gastronomos
Pastry Family,
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές