Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2012

Το περιοδικό Restaurant ανακοίνωσε προχθές τη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2012. Πριν δούμε όμως ποια εστιατόρια ξεχώρισαν, ας μάθουμε τη διαδικασία επιλογής. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 800 μέλη, σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας εστιατορικής σκηνής· σεφ, γευσιγνώστες, ρεστοκριτικοί, ιδιοκτήτες εστιατορίων και γαστρογράφοι και γαστρονόμοι απαρτίζουν την Ακαδημία που ψηφίζει τα καλύτερα εστιατόρια. Κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα 7 ψήφων ενώ πρέπει να έχει γευματίσει στο εστιατόριο τον

τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Φέτος είναι η δέκατη χρονιά που συντάσσεται η συγκεκριμένη λίστα ενώ κάθε χρόνο η ανακοίνωσή της ακολουθείται από αντικρουόμενα σχόλια καθώς αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν κατά καιρούς ότι εξυπηρετεί εμπορικούς σκοπούς. Το Noma βρέθηκε στην κορυφή για 3η συνεχή χρονιά ενώ πήρε και το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου στην Ευρώπη. Παρακάτω θα διαβάσετε τα εστιατόρια που φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα της λίστας.

1. Noma, Δανία

2. El Celler de Can Roca, Ισπανία

3. Mugaritz, Ισπανία

4. D.O.M., Βραζιλία

5. Osteria Francescana, Ιταλία

6. Per Se, Η.Π.Α

7. Alinea, Η.Π.Α.

8. Arzak, Ισπανία

9. Dinner by Heston Blumenthal, Αγγλία

10. Eleven Madison Park, Η.Π.Α.

Αν αναρωτιέστε αν υπάρχει ελληνική συμμετοχή στην πρώτη πενηντάδα, δεν υπάρχει καμμία. Στη δεύτερη όμως πενηντάδα, και συγκεκριμένα στο νούμερο 76, βρίσκεται η Σπονδή. Τέλος, στη λίστα των οχτακοσίων που ψηφίζουν ανήκει και ο Βασίλης Μασσέλος, γευσιγνώστης και μέλος της ομάδας του Γαστρονόμου και των Γλυκών Ιστοριών.

Εδώ θα δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα εστιατόρια που ανακηρύχθηκαν τα καλύτερα για τη φετινή χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα