Matsuhisa Athens

Ντελικάτο μενού 5+1 πιάτων σερβιρισμένο στο απαράμιλλης αισθητικής μπαλκόνι του Matsuhisa Athens.

Omakase ονομάζεται η άτυπη συμφωνία εμπιστοσύνης που κάνει ο πελάτης με τον σεφ ενός εστιατορίου σχετικά με το φαγητό που θα δοκιμάσει· ο φιλοξενούμενος δεν επιλέγει, αλλά αφήνει τον μάγειρα να φτιάξει ειδικά για αυτόν γεύσεις που νομίζει πως του ταιριάζουν, σαν κοστούμι sur mesure. Ένα τέτοιο μενού δοκιμάσαμε στο αθηναϊκό Matsuhisa, τις ημέρες που ο ίδιος ο Nobuyuki Matsuhisa

ήταν παρών, με αφορμή το ετήσιο Nobu Food Festival. Μάλιστα, φέτος που το αδελφό εστιατόριο στο ξενοδοχείο Belvedere της Μυκόνου συμπληρώνει μια δεκαετία, 4 από τους σημαντικότερους σεφ των εστιατορίων Nobu σε όλο τον κόσμο θα βρεθούν από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου στο παγκοσμίου φήμης νησί μας για να συνθέσουν τα νοστιμότερα πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας, υπό την επίβλεψη του «αυτοκράτορα».

Irasshaimase, μας καλωσορίζουν. Μετά από το ξεδιψαστικό απεριτίφ με Metaxa και τόνικ, ξεκινήσαμε με σασίμι τόνου με κρεμμύδι, μία πυκνή σάλσα μίσο (είδος πάστας από σόγια) και καυτερή πιπερίτσα jalepeño. Τόσο γλυκό όσο όξινο. Στο ποτήρι το αγαπημένο Traminer Κατώγι, περασμένο 6 μήνες από βαρέλι.

Πρώτο πιάτο Wagyu New style, λεπτοκομμένα λαχανικά τυλιγμένα με φιλετάκια από μοσχάρι Wagyu σε ελαφριά σάλτσα από σόγια και σουσάμι συνοδεία Chardonnay-Gewurztraminer, 4 λίμνες, Κυρ-Γιάννη.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η σαλάτα αστακού ήταν ίσως το καλύτερο πιάτο του μενού, αν και όσα δοκιμάσαμε ήταν εξαίρετα· ωστόσο, είχε ξεχωριστή, συμπυκνωμένη νοστιμιά. Φύλλα από μικρό σπανάκι λουσμένα με ντρέσινγκ γιούζου (τύπος γιαπωνέζικου εσπεριδοειδούς) και αποξηραμένο μίσο που έσκαγε μέσα στο στόμα, σαν ξέσπασμα χαράς. Ο αστακός παρών, αλλά όχι ικανός να κερδίσει τις εντυπώσεις που έκλεψε η πρασινάδα. Ηπιαμε ένα ποτήρι Νυχτέρι Γαβαλά, σαντορινιό Ασύρτικο.

Κυρίως πιάτο, διεθνώς αποδεκτό. Η γνωστότερη συνταγή του Nobu, καλοδιατυπωμένη, χωρίς μυστικά. Black cod, φιλέτο μπακαλιάρου μαριναρισμένο για 3 μέρες σε γλυκιά σάλτσα, ελαφροψημένο τόσο ώστε να αρκεί ένα απαλό άγγιγμα για να κοπεί. Σαφές και απέριττο. Τσουγκρίσαμε με Καπνιά Χατζημιχάλη.

Το εύρυθμο μενού ολοκληρώθηκε με μια επιλογή από 5 nigiri sushi. Πρώτη ύλη που σπαρταράει (σχεδόν) και σε προκαλεί να ασπαστείς την ωμοφαγία.

Το δείπνο έκλεισε με το διάσημο καπουτσίνο με Ιαπωνικό ουίσκι...

...και μια τριπλέτα από εμπνευσμένες μπριλέ, σε πείσμα των γαλλικών πατισερί: η πρώτη απαλή με σουσάμι, η δεύτερη δυνατή με πράσινο τσάι matcha και η τρίτη, τελευταία και καλύτερη, ήταν μια έκπληξη με φρέσκο τζίντζερ. Θαύμα!

Το μενού των 6 πιάτων ήταν σχεδιασμένο ειδικά για την Κυριακή 7/7, κόστισε 135 € μαζί με 4 ποτήρια κρασί, το απεριτίφ κι ένα χωνευτικό 12* Metaxa.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Omakase menu που διατίθεται αυτή την περίοδο ή να επιλέξετε από το βασικό à la carte.

Ξενοδοχείο Astir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 89 60 510. Ανοιχτά Δευτέρα-Πέμπτη: 19.30-01.00, Παρασκευή και Σάββατο: 19.30-01.30, Κυριακή: 15.00-01.00.
Keywords
Τυχαία Θέματα