Στρογγανόφ με μοσχάρι και γιαούρτι

Στρογγανόφ με μοσχάρι και γιαούρτι

ΑπόArtemisia, 10/07/2013

Ένα διαφορετικό , ελαφρύ στρογγανόφ!

Total Time: 45Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30ΛεπτάΥλικά:Φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε λωρίδες - 1 κιλόΚρεμμύδι ξερό - 1 1/2 Μανιτάρια μικρά φρέσκα - 400 γρ.Γιαούρτι στραγγιστό - 400 γρ.Βούτυρο - 3 κουταλιές
της σούπαςΓάλα - 1/2 φλυτζάνι τσαγιούΛευκό κρασί - 1 φλυτζάνι του τσαγιούΝερό - 1 φλυτζάνι του τσαγιούΑλάτι-πιπέρι - Ρύζι - 1 φλυτζάνι του τσαγιούΟδηγίες:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ακόμα βούτυρο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Αραιώνουμε το γιαούρτι με το γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί αλατοπιπερώνουμε πάλι και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε το ρύζι σε μια άλλη κατσαρόλα και σερβίρουμε μαζί με το κρέας και τα μανιτάρια.

Keywords
Αναζητήσεις
φιλετο μοσχαρι με γιαουρτι , συνταγες για στρογγανοφ
Τυχαία Θέματα