Mαρμελάδα με ρόδι και μήλο

Μια αρωματική και δροσερή μαρμελάδα «έρχεται» με δύναμη από τη Θεσσαλονίκη. Τη συνταγή μοιράζεται μαζί μας η Μαρίνα Μαυρομάτη.

Διαδικασία Κόβουμε τα ρόδια και τα στύβουμε για να πάρουμε το χυμό τους (βίντεο).

 

Πλένουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε. Κρατάμε τις φλούδες και τους σπόρους· θα τους βάλουμε μέσα σε μια γάζα ή ένα κομματάκι τουλπάνι και θα το δέσουμε με μια κλωστή σχηματίζοντας ένα πουγκί. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ

την σάρκα των μήλων.

 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό από τα ρόδια, τον πολτό από τα μήλα, τον χυμό του λεμονιού, την ζάχαρη και τέλος το πουγκί με τις φλούδες και τους σπόρους των μήλων και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα, αφαιρώντας όλον τον αφρό που θα σχηματιστεί.

 

Όταν αρχίσει να δένει αφαιρούμε το πουγκί με τα "μηλοσκούπιδα". Δοκιμάζουμε αν έδεσε ρίχνοντας μια σταγόνα σε κρύα επιφάνεια: όταν η σταγόνα στέκεται και δεν σκορπίζει, τότε είναι έτοιμη.

 

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τη μαρμελάδα όσο είναι καυτή. Κλείνουμε τα καπάκια, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα σχηματιστεί το κενό αέρος που απαιτείται και να «κονσερβοποιηθεί». 

 

Συμβουλή Διαβάστε εδώ πώς αποστειρώνουμε τα βάζα.

Keywords
Αναζητήσεις
syntagi marmelada rodi, marmelada rodi milo
Τυχαία Θέματα
Mαρμελάδα,Marmelada