Fatto

Ιταλικό εστιατόριο στον Άλιμο με μικρό μενού και προσιτές τιμές.

Η θέσηΒρίσκεται στον Άλιμο, στη Θουκυδίδου που είναι δυο στενά πάνω από την Ποσειδώνος (παράλληλα προς αυτήν), μεταξύ της λεωφόρου Αλίμου και της λεωφόρου Καλαμακίου.

 

Η ατμόσφαιρα Απλό και σύγχρονο εστιατόριο, με την ανοιχτή κουζίνα να δεσπόζει στο χώρο.

 

Το φαγητό Αρχιμάγειρας είναι ο Γιάννης Αποστολάκης, που τον γνωρίσαμε από το τηλεοπτικό Master Chef. Το μενού είναι ιδιαίτερα μικρό, με σχετικώς απλά πιάτα της ιταλικής/μεσογειακής

κουζίνας, σε πολύ προσιτές τιμές. Διαλέξαμε για αρχή μια σαλάτα με -εκτός εποχής- πράσινα φασολάκια, τσίλι, μέντα και ανθότυρο, ένα φρέσκο και ελαφρύ πιάτο, που όμως ήθελε περισσότερη ένταση (άλλο τυρί ενδεχομένως;). Συνεχίσαμε με πίτσα με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και θυμάρι. Ήταν πεντανόστιμη και εντελώς ναπολιτάνικη: λεπτή και μαλακιά η ζύμη, μυρωδάτη η σάλτσα, υπέροχη. Τα κασαρέτσε (ζυμαρικά πλεξούδες) με χόρτα εποχής, μασκαρπόνε, πανσέτα και μοσχολέμονο ήταν καλομαγειρεμένα. Πολύ καλά και τα ραβιόλι, γεμιστά με μοσχάρι και μαντζουράνα: το κρέας ξεχείλιζε από τη ζύμη και έδενε τέλεια με την πλούσια σάλτσα ντομάτας. Ενα «κλικ» υποδεέστερα ήταν τα λινγκουίνι με κυδώνια, τουλάχιστον για όσους από εμάς δεν επιθυμούν ντομάτα στις μακαρονάδες με θαλασσινά. Ομως, και αυτό το πιάτο φαγώθηκε με ευχαρίστηση.

 

Ο λογαριασμός Υπολογίστε 20 ευρώ το άτομο.

 

Η κάβα Λίγες ετικέτες από ξένα και ελληνικά κρασιά.

 

Επιπλέον πληροφορίες Ανοιχτά Τρίτη με Σάββατο από τις 8 μ.μ. έως τη 1 π.μ. Κυριακή μόνο μεσημέρι και Δευτέρα κλειστά.

 

 Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987-497.497.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Gastronomos
Fatto,
  • Δείτε Επίσης