Food Revolution Day

Τι είναι: H Food Revolution Day είναι μια παγκόσμια ημέρα δράσης με εμπνευστή τον διάσημο Τηλεοπτικό Σεφ Jamie Oliver, προκειμένου οι άνθρωποι να κάνουν μια στάση για το καλό φαγητό και τις βασικές δεξιότητες μαγειρέματος. Είναι μια ευκαιρία να μαζευτούμε μέσα στα σπίτια, στα σχολεία,

στους χώρους εργασίας και στις κοινότητες, να μαγειρέψουμε και να μοιραστούμε τις ικανότητές μας στην κουζίνα, τις γνώσεις μας για τα τρόφιμα και την υγιεινή διατροφή. Η Food Revolution Day αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της καλής διατροφής και την καλύτερη διατροφική εκπαίδευση για όλους, εστιάζοντας σε τρεις απλές ενέργειες – να μαγειρέψουμε, να μοιραστούμε, και να το ζήσουμε. Η πρώτη Food Revolution Day έλαβε χώρα στις 19 Μαΐου 2012, με περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις σε 664 πόλεις σε 62 χώρες.

Ποιοι συμμετέχουν: H Food Revolution Day είναι ανοικτή σε κάθε άτομο, σχολείο, επιχείρηση και οργανισμό που θέλει να λάβει μέρος στην διοργάνωση ή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στην περιοχή τους στις 17 Μαΐου. Πολλές τοπικές δραστηριότητες θα διοργανώνονται επίσης από εθελοντές πρέσβεις της Food Revolution Day, οι οποίοι διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο σε ολόκληρο τον κόσμο, συνδέοντας άτομα, σχολεία, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε τοπικό επίπεδο.

Που διαδραματίζεται: Στις 17 Μαΐου, Η Food Revolution Day θα συμβεί στα σπίτια, στις κουζίνες και στις κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Στα χωριά και στις τραπεζαρίες, στα εστιατόρια και στους κήπους και φιλοδοξεί να ανοίξει επιτέλους την κουβέντα, σχετικά με την σωστή διατροφή και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να λάβουν μέτρα προς την κατεύθυνση ενός περισσότερο υγιεινού τρόπου ζωής.

Γιατί να συμμετάσχω: Οι δεξιότητες μαγειρικής περνάνε από γενιά σε γενιά, αλλά τώρα πια εκατομμύρια ανθρώπων στερούνται ακόμη και τις πιο βασικές δεξιότητες μαγειρέματος. Πρέπει να γυρίσουμε πίσω στα βασικά: να μαγειρεύουμε και να τρώμε φρέσκα τοπικά προϊόντα. Να μοιραστούμε τις δεξιότητές μας και τις γνώσεις μας για τα τρόφιμα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μέσα στις κοινότητες και να πείσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερους ανθρώπους να εμπλακούν. Η Food Revolution Day είναι η ευκαιρία μας, να καταφέρουμε τον κόσμο να επικεντρωθεί στη σημασία της καλής διατροφής και τις βασικές δεξιότητες μαγειρέματος, συσπειρώνοντας τις προσπάθειές μας και προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

Στην Ελλάδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Εκδόσεων Διόπτρα. www.foodrevolutionday.com
Keywords
Τυχαία Θέματα