Bowling Center

Για πίτσα και μακαρονάδα (κυρίως), στην πιο ωραία «βεράντα» της Αττικής, στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά.

Η θέση Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πειραιά, στον Προφήτη Ηλία, ακριβώς πίσω από την εκκλησία.

Η ατμόσφαιρα Σημείο συνάντησης για Πειραιώτες -και όχι μόνο- από τη δεκαετία του '70, λειτουργεί αδιαλείπτως ως κέντρο bowling,

ενώ ακριβώς από πάνω, ο χώρος φιλοξενούσε κατά καιρούς διάφορες επιχειρήσεις, συνήθως καφέ. Ασυναγώνιστο ατού, η εκπληκτική θέα -το Bowling Center βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του Πειραιά και η θέα από Σούνιο ως Πάρνηθα είναι κυριολεκτικά απεριόριστη. Εδώ και μερικούς μήνες, το χώρο έχει αναλάβει ο Όμιλος Λαδόκολλα, ο οποίος τον έχει ανανεώσει εκ βάθρων αισθητικά, αλλά και ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Πλέον, το Bowling Center λειτουργεί ως χώρος εστίασης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί κανείς να απολαύσει καφέ ή ποτό: με χωρητικότητα 800 ατόμων και μεγάλους χώρους υποδοχής, οι προσφερόμενες υπηρεσίες διαχωρίζονται χωρίς πρόβλημα -όσο κι αν έχουμε εντρυφήσει στην κουλτούρα του mix&match, δεν είναι ευχάριστο να απολαμβάνει κανείς το ποτό του μυρίζοντας φρεσκοψημμένα μπριζολάκια από το διπλανό τραπέζι.

Το φαγητό Μετά από 2 επισκέψεις, κατά τις οποίες παραγγείλαμε διαφορετικά πράγματα, η γενική εικόνα που αποκόμισα είναι πως το φαγητό είναι ικανοποιητικό, αν συνυπολογίσει κανείς πως πρόκειται για έναν χώρο, ουσιαστικά, μαζικής εστίασης, με κατάλογο και κουζίνα που προφανώς λειτουργεί έτσι ώστε να καλύπτει αντίστοιχες ανάγκες.

Στα επί μέρους, τώρα, πολύ μεγάλος κατάλογος (ίσως υπερβολικά μεγάλος), ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει 3 διαφορετικά μαγαζιά: ένα μεζεδοπωλείο, μια ψησταριά και μια πιτσαρία. Εκ των τριών, θα έλεγα ανεπιφύλακτα πως η πιτσαρία κλέβει την παράσταση. Οι πίτσες (Barbeque, Roma και Πικάντικη) ήταν εξαιρετικές, με λεπτή, αλλά καλοψημένη ζύμη και τόσα υλικά όσα χρειάζονται για να μη γέρνουν τα κομμάτια από το βάρος και να ισορροπούν οι γεύσεις.

Δοκιμάσαμε επίσης κλασική ναπολιταίν μακαρονάδα, ψημένη και αυτή, όπως και οι πίτσες, στον ξυλόφουρνο. Ήταν όνειρο, με σπαγγετίνι, απλή αλλά νοστιμότατη σάλτσα ντομάτας και μπόλικο τυρί, ψημένη στην ίδια πιατέλα στην οποία ήρθε στο τραπέζι μας -ομολογώ, ωστόσο, πως είμαι κάπως προκατειλημμένη υπέρ της μακαρονάδας με σπαγγετίνι: με δεδομένο πως τα περισσότερα εστιατόρια ψηφίζουν σπαγγέτι (το 6), σπάνια απολαμβάνω σε εστιατόριο μακαρόνια όπως μου αρέσουν.

Πολύ καλό και το ριζότο, αν και θα ήθελε μια δόση τρούφας περισσότερη, ώστε να δικαιολογεί το όνομά του, αλλά και η καναπεδάτη σαλάτα: το όνομα, οικάζω, λόγω του ξεροψημένου φύλλου πάνω στο οποίο στρώνεται η πρασινάδα και τα λοιπά συστατικά. Όσο για τη γεύση, ικανοποιητική, αν και θα μπορούσε να είναι λίγο περισσότερο πικάντικη και λιγότερο γλυκιά.

Σε επόμενη επίσκεψη, εκκρεμεί η δοκιμή ενός πιάτου, το οποίο είχαν πάρει οι διπλανοί μας και μάθαμε πως θα πρέπει να παραγγείλουμε εκ των προτέρων: πρόκειται για ένα κρεατικό της γάστρας, που σιγοψήνεται σε σφραγισμένο σκεύος, το οποίο ο σερβιτόρος σπάζει ενώπιον των πελατών. Η ποσότητα είναι ανάλογη της παραγγελίας (για 2, 3, 4 άτομα) και, αν κρίνω από το ρυθμό εξαφάνισής του από την παρέα που το παρήγγειλε, πρέπει να είναι πολύ νόστιμο.

Ο λογαριασμός Περί τα 15 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί.

Η κάβα Λίγες επιλογές σε ελληνικές ετικέτες, μπίρες και αναψυκτικά. Συμπαθητικό και το δικό τους αρετσίνωτο λευκό. Μου λείπει μια ρετσίνα, την οποία αναζητήσαμε, αλλά δεν υπήρχε στον κατάλογο.

Επιπλέον πληροφορίες Ο χώρος είναι ανοιχτός από νωρίς το πρωί ως τις 12 το βράδυ, 7 μέρες την εβδομάδα (Παρασκευή και Σάββατο κλείνει λίγο πιο αργά), ενώ η κουζίνα σερβίρει μεσημέρι και βράδυ.

Bowling Center, Προφήτης Ηλίας, Πειραιάς, τηλ.: 210 4122336
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Gastronomos
Bowling Center,