7 πιάτα με 28 ευρώ στην Καλλίστη!

Όχι που είναι συνεργάτιδες, αλλά οι μαγείρισσες της Καλλίστης (λινκ) το έκαναν πάλι το θαύμα τους. Ενώ πολλοί συνάδελφοί τους σκαρώνουν λαϊφσταϊλίστικα καλέσματα στα εστιατόριά τους, με «προχώ» -τάχα μου- μενού, που βρίθουν από αφόρητα βαρετές συλλήψεις, τίγκα στα αποικιακά προϊόντα (θέλει μέτρο φίλτατοι), και απίστευτα «τσιμπημένα» (τιμολογιακά μιλώντας), εκείνες αφιερώνουν δύο ΠΣΚ στην ελληνική γη και σε συνεργασία με αξιόλογους Έλληνες παραγωγούς φτιάχνουν νόστιμα -στο άκουσμά τους- πιάτα για να την τιμήσουν.

Το μενού περιλαμβάνει 7 πιάτα και κοστίζει μόλις 28 ευρώ ανά άτομο.

 

Στην αρχή θα μας υποδεχθούν με κρητική ρακή, ελιές και λάδι από τη Μεσσηνία και ψωμί. Κρατάω την ανάσα μου και παραθέτω όσα θα ακολουθήσουν:

Τραχανάς με σάλτσα πορτσίνι και λάδι λευκής τρούφαςΚρεμμυδόπιτα με χειροποίητο φύλλο και φέταΡεβίθια με λάχανο και βινεγκρέτ με πορτοκάλιΦύλλα με ζαφορα και ραγού με βουβαλίσιο λουκάνικοΑγριογούρουνο με σέλινο, λουίζα και πουρέ πατάταςΜελίπαστο σχάρας με μέλι ακακίας και τρούφαΠαγωτό γιαούρτι με φιρίκι, σαφράν και φιστίκι ΑιγίνηςΚαι ένα κερασματάκι για το τέλος: υποβρύχιο με πράσινο τσάι βουνού και φιστίκια Αιγίνης.

 

Θα το επισκεφθούμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

Οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί είναι: Τα Μυλέλια (Zυμαρικά), Φάρμα Φωτιάδης (Αγριογούρουνο), Κωσταρέλος (Τυροκομικά), The Trinity Farm (Όσπρια, βιολογικά λαχανικά), Το χασαπάκι (Βουβαλίσιο κρέας), Ελλαδικό (Ελαιόλαδο Μεσσηνίας), Troufaplus (φρέσκια τρούφα και προϊόντα τρούφας).

 

Το μενού ισχύει για τις 27, 28, 29/01 και για τις 3, 4, 5/02. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα το εστιατόριο είναι ανοιχτό το βράδυ, τις Κυριακές το μεσημέρι.

 

 Καλλίστη Γεύσις, Ασκληπιού 137, Αθήνα, τηλ.: 210-64.53.179, 6983-13.47.31.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλλίστη,kallisti
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές