Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να τρώω γλυκά;

Είμαι 29 ετών και κάνω γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα. Έχω ύψος 1.65 m και ζυγίζω 56 κιλά. Όλες οι τιμές στις εξετάσεις αίματος είναι φυσιολογικές. Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να τρώω γλυκά;

Τα γλυκά είναι πλούσια σε απλούς υδατάνθρακες, κυρίως ζάχαρη, και λίπη και έχουν, τα περισσότερα, υψηλή θερμιδική αξία. Γι’ αυτό και η κατανάλωσή τους, σε καθημερινή βάση ή σε αυξημένη συχνότητα, δηλαδή 4-5 φορές/ εβδομάδα, οδηγεί σε ταυτόχρονη αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Η συχνότητα που πρέπει να καταναλώνουν τα γλυκά οι ενήλικες, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος

πρόσληψης βάρους, είναι 1 μερίδα γλυκού 1-2 φορές/ εβδομάδα, ανάλογα βέβαια και το είδος της εργασίας τους, τη δραστηριότητά τους ή τον τρόπο ζωής τους.

Με βάση τα στοιχεία που μου δώσατε, θα σας σύστηνα να καταναλώνετε 1 φορά την εβδομάδα, π.χ. μέσα στο Σαββατοκύριακο, μία ικανοποιητική μερίδα από το γλυκό της αρεσκείας σας, και μέσα στην εβδομάδα να λαμβάνετε, ιδανικά άλλη μία φορά και όποτε νιώσετε την ανάγκη, μία μικρή ποσότητα γλυκού, π.χ. λίγης σοκολάτας, που θα σας καλύψει και την ανάγκη σας για γλυκό και είναι τροφή γεμάτη αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες. Παρακάτω σας παραθέτω μερικές «υγιεινές» επιλογές που θα μπορούσατε να επιλέξετε ως σνακ, αντί της σοκολάτας.

Επίσης, να θυμάστε ότι θα ήταν καλό τα γλυκά να καταναλώνονται 2-3 ώρες μετά από ένα κυρίως γεύμα και σε καμία περίπτωση αντί του φαγητού, με τη λογική της «αντικατάστασης».

Γλυκά με 150kcal

- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γλυκό του κουταλιού

- 3 μικρά σοκολατάκια (30γρ)

- 2 μπισκότα digestive με επικάλυψη σοκολάτας

- 30γρ. παστέλι

- 1 μπολ ζελέ με φρούτα

- 1 μικρό μπολάκι κρέμα καραμελέ ή 50γρ μους σοκολάτας

- 1 μπάλα παγωτό βανίλια ή σοκολάτα

Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
M. +30 6947 426662
E. [email protected]

The post Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να τρώω γλυκά; appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα