Κρεμμυδόσουπα

Σούπα για το κρύο, με δύο εναλλακτικές στην υφή και τις θερμίδες!

Της Γεωργίας Δουκοπούλου
Διατολόγου - Διατροφολόγου

Μπρρρ… έπιασε κρύο! Καιρός για δύο… αλλά και για σούπα! Γιατί κάπως πρέπει να ζεσταθείς, πέρα από την αγκαλιά του αμόρε σου (σου κλείνω και το μάτι).

Κι επειδή μόλις πέρασαν οι γιορτές και θέλεις να προσέξεις λίγο τη σιλουέτα σου, θα σου δώσω και δύο εναλλακτικές, που δεν έχουν γευστικά διαφορά, παρά μόνο στην υφή και φυσικά στις θερμίδες.

Total Time:
01h 20min Prep Time: 01h 20minNutrition facts: Calories: 205 kcal/ μερίδα (γάλα εβαπορέ 1.5%) 310 kcal/ μερίδα (κρέμα γάλακτος) kcal; Υλικάνερό - 6 ποτήριακύβος λαχανικών - 1 1/2κρεμμύδι - 4 ξεράπατάτα - 4 μεσαίου μεγέθουςζάχαρη - 2 κ.γ.πιπέρι - αλάτι - 1 κ.γ.βούτυρο - 2 1/2 κ.σ.χυμό ντομάτας - 3 ποτήριαγάλα - 1 ποτήρι εβαπορέ 1.5% ή 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά Εκτέλεση

Βράζουμε, σε μία χαμηλή κατσαρόλα, το νερό με τον κύβο λαχανικών και παράλληλα τσιγαρίζουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια σ’ ένα άλλο σκεύος. Κατόπιν, αναμειγνύουμε το νερό με το μείγμα πατάτες-κρεμμύδι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, καπακωμένα, περίπου για 30’. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ντομάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για επιπλέον 20’.

Παίρνουμε το μείγμα σε δόσεις και το χτυπάμε στο μπλέντερ για 15’’. Αφού περαστεί όλο, το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) και τ’ αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση.

Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας και κόκκινο πιπέρι.

Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
M. +30 6947 426662
E. [email protected]

The post Κρεμμυδόσουπα appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα