Παγωτο βανιλια

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 1 μεγάλο μπολ

Υλικά:

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1-2 κουταλάκια του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με την μισή ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι λίγο πριν κοχλάσει (να δημιουργηθούν φουσκάλες αλλά να μην φουσκώσει).
Εντωμεταξύ κτυπάμε ελαφρά τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στους κρόκους

αυγών και χτυπάμε συνεχώς το μείγμα. Το στάδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού αν ρίξετε όλη την κρέμα γάλακτος μέσα στα αυγά αμέσως τότε τα αυγά θα κόψουν και θα αποτύχει η συνταγη. Αφού ενώσουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε το απόσταγμα βανίλιας και ανακατεύουμε για λίγο.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μπεν μαρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα σε όλα τα σημεία μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα και να γίνει παχύρευστο αλλά και απαλό. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο το μείγμα δοκιμάζουμε την διαδικασία με το κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή για να δουλευτεί περίπου είκοσι λεπτά. Αφού περάσουν τα είκοσι λεπτά βάζουμε το μείγμα στο καταψύκτη για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Σερβίρετε το παγωτό σας μόνο του ή μαζί με ένα ωραίο κεικ. Απολαύστε!

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές