Γεμιστοι κεφτεδες με πλιγουρι

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 15 κεφτεδες

Υλικά:

1 1/3 φλιτζάνι πλιγούρι
150γρ. άπαχο αρνίσιο κρέας ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο

Για τη γέμιση
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100γρ. αρνίσιο κιμά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
1/3 φλιτζανιού μοσχαρίσιο ζωμό
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Λάδι

για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καλύπτουμε το πλιγούρι με βραστό νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε να φύγει όλο το νερό. Το απλώνουμε σε μια πετσέτα για να απορροφηθεί η υγρασία.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι, το αρνίσιο κρέας, το κρεμμύδι, το αλεύρι και το μπαχάρι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο.
Για να κάνουμε τη γέμιση σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι το αφήνουμε να βράσει στη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κιμά, το μπαχάρι, τη κανέλα και ανακατεύουμε για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε μέχρι που ο κιμάς μαλακώσει και απορροφήσει τα υγρά του ζωμού. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το δυόσμο και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Παίρνουμε 2 κουταλιές από το μίγμα με το πλιγούρι και τα πλάθουμε με τα χέρια μας ώστε να δημιουργηθούν μικρά λουκάνικα. Βουτάμε τα χέρια μας σε κρύο νερό και με τα δάχτυλα μας ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο ώστε να σχηματιστεί μια φωλιά. Γεμίζουμε με 2 κουταλάκια από τη γέμιση και κλείνουμε τη κορυφή με τη ζύμη. Τοποθετούμε τους κεφτέδες για 1 ώρα μέσα στο ψυγείο.
Σε ένα τηγάνι βαθουλό βάζουμε λάδι στο 1/3 του τηγανιού. Αφήνουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρονται ζεστοί αλλά και κρύοι με λεμόνι. Καλή όρεξη!

Keywords
Αναζητήσεις
κεφτέδες με πλιγουρι
Τυχαία Θέματα
Γεμιστοι,gemistoi