Κροκετες μπακαλιαρου με σκορδαλια

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 24 κροκετες

Υλικά:

400γρ. αλμυρός ξερός μπακαλιάρος
300γρ. πατάτες με τη φλούδα τους
1 μικρό κρεμμύδι τουρσί ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 βιολογικό αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Σογιέλαιο για τηγάνισμα

Σκορδαλιά
250γρ. πατάτες με τη φλούδα τους
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το μπακαλιάρο σε ένα

μεγάλο μπολ, σκεπασμένο ολόκληρο με νερό για 8-12 ώρες αλλάζοντας το νερό τρεις φορές για να αφαιρεθεί όλο του το αλάτι. Τον αφήνουμε να στραγγίσει πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε. Αφήνουμε το πουρέ να κρυώσει και προσθέτουμε σκόρδο, ξίδι και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σκορδαλιά στην άκρη.
Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα με νερό, τον αφήνουμε να πάρει μια βράση και τον μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει σε χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει του αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα και τον κομματιάζουμε σε ένα μπολ με τα χέρια μας.
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.
Προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες στον μπακαλιάρο μαζί με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αυγό και 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι. Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα πηκτό μίγμα και το δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι. Αν θέλει αλάτι προσθέτουμε λίγο.
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε λάδι κατά το 1/3 και το τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν το λάδι είναι αρκετά καυτό ρίχνουμε μέσα το μίγμα του μπακαλιάρου σε μερίδες (1 κουταλιά). Τηγανίζουμε για 3 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι κροκέτες. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές μαζί με τη σκορδαλιά. Καλή Όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κροκετες,kroketes