Ψωμάκια γεμιστά

11:40 17/3/2012 - Πηγή: Radicio

Ψωμάκια γεμιστά
Τα γεμιστά ψωμάκια είναι η τέλεια λύση για το κολατσιό των παιδιών, την εκδρομή, τη δουλειά και τα πάρτι. Η γέμιση μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με το γούστο μας.
4.5 αστέρια από 4 σέφ

Προετοιμασία: 20 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Σύνολο: 40 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα
Συνταγή για: 8 ψωμάκια

Διατροφικά στοιχεία για 1 ψωμάκι
Θερμίδες: 308 θερμίδες | Λιπαρά: 7 γρ.

Υλικά συνταγής:

Αλεύρι: 500 γρ.
Ξερή μαγιά: 1 φακελάκι
Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ζάχαρη: 1 κουταλιά σούπας
Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας
Χλιαρό νερό: 1,5 κούπα περίπου
Ψιλοκομμένο μπέικον: 3 φέτες (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας)
Ψιλοκομμένη πιπεριά: 1/2 μικρή (κόκκινη ή πράσινη)
Κομμένο κομματάκια τυρί: 100 γρ. (π.χ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα)

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα και προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το νερό. Ανακατεύετε και ρίχνετε όσο νερό χρειάζεται για να πάρετε μια μέτρια ζύμη.
2. Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 10 - 15 λεπτά. Την κάνετε μπάλα, την βάζετε σε λαδωμένο μπολ, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου μία ώρα).
3. Ανακατεύετε σε μπολ το μπέικον, το τυρί και την πιπεριά. Τα χωρίζετε σε 8 μέρη.
4. Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την κόβετε σε 8 ίσα μέρη. Ανοίγετε με το χέρι σας κάθε ζύμη σε στρογγυλό δίσκο και βάζετε στο κέντρο ένα από τα 8 μέρη της γέμισης. Κλείνετε τη γέμιση μέσα στη ζύμη, τραβώντας την ολόγυρα, πάνω από την γέμιση. Κάνετε τα ψωμάκια στρόγγυλα και τα βάζετε σε λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόχαρτο ταψί. Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα 7 ψωμάκια. Αν θέλετε πασπαλίζετε τα ψωμάκια με σουσάμι ή μαυροκούκι.
5. Σκεπάζετε τα ψωμάκια και τα αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσουν για 25 - 30 λεπτά περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
6. Ψήνετε τα ψωμάκια για 20 περίπου λεπτά. Τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Τρώγονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Μαγειρεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2012 από την Luise

Οι επισκέπτες ψάχνουν εδώ για ΦΑΓΗΤΑ, faghta, ορεκτικα για μπουφε, συνταγες για μπουφε γενεθλιων, συνταγες για παρτυ, ζυμη για ψωμι, συνταγεσ για παιδια στο σχολειο, συνταγες για πρωινα, συνταγεσ για πρωινο.


Δείτε εδώ:Ψωμάκια για σάντουιτς Συνταγή για αφράτα νόστιμα ψωμάκια για σάντουιτς ή για...Μάφινς γεμιστά με μαρμελάδα Τα σπιτικά μάφιν ξετρελαίνουν τα παιδιά και βάζουν...

Keywords
Αναζητήσεις
ψωμακι στρογγυλο γεμιστο, σπιτικα ψωμακια γεμιστα με μαρμελαδα
Τυχαία Θέματα
Ψωμάκια,psomakia
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές