«Ξύπνησε» 61χρονος που ήταν εγκεφαλικά νεκρός!

18:45 7/1/2019 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣ«Ξύπνησε» 61χρονος που ήταν εγκεφαλικά νεκρός!Δευτέρα, Ιανουάριος 7, 2019 - 18:44

❱❱ Πατέρας τεσσάρων παιδιών, του οποίου η οικογένεια είχε πάρει τη δύσκολη απόφαση να τον βγάλει από το μηχάνημα τεχνητής υποστήριξης αναπνοής επειδή είχε κηρυχθεί από τους γιατρούς εγκεφαλικά νεκρός, επέστρεψε στο σπίτι του, ζει και βασιλεύει.

Ο Τ. Σκοτ Μαρ, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Ομάχα των ΗΠΑ, υπέστη εγκεφαλικό στις 12 Δεκεμβρίου, μία ημέρα αφότου

γιόρτασε τα 61α γενέθλιά του. Τον βρήκαν στο κρεβάτι του αναίσθητο, αλλά ανέπνεε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μπήκε στην εντατική.

Οι μέρες περνούσαν και δεν έδειχνε νευρολογική βελτίωση. Οι γιατροί ανησυχούσαν για τα αποτελέσματα του οιδήματος στο πίσω μέρος του εγκεφάλου του. «Μας είπαν ότι βρισκόταν στο χείλος του εγκεφαλικού θανάτου, οπότε τον αποχαιρετήσαμε προτού τον αποσυνδέσουμε. Ολα τα μόνιτορ έσβησαν και περιμέναμε» λέει η κόρη του Πρέστον Μαρ.

Ο Σκοτ συνέχισε να αναπνέει και το ίδιο έκανε και το επόμενο πρωινό που τα παιδιά του επέστρεψαν στο νοσοκομείο και ακύρωσαν το ραντεβού με το γραφείο κηδειών. Δεν ανέπνεε μόνο, αλλά και άκουγε τις εντολές που του έδιναν τα παιδιά του.

Τελικά ο άνδρας συνήλθε και διαγνώστηκε με οπίσθια αναστρέψιμη εγκεφαλοπάθεια, η οποία μπορεί να προκληθεί, μεταξύ άλλων, και από υπέρταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα