Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΒροχές, καταιγίδες και σκόνηΠέμπτη, Ιούνιος 19, 2014 - 19:13

Επιδείνωση που θα χαρακτηρίζεται από βροχές, καταιγίδες, μεταφορά σκόνης από την Αφρική και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου αναμένεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη ο καιρός θα είναι

άστατος στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, με μπόρες και καταιγίδες προς το μεσημέρι στην Ηπειρο, στη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν, ενώ το απόγευμα υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθούν μπόρες στην υπόλοιπη ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ιδιαίτερα στα νησιά του Ιουνίου, στην Ηπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.

Προς το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα μεταφερθεί και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας όπου θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και τη βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν και στην Πελοπόννησο έως και τη νοτιοανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα ορεινά της Κρήτης. Στην Αττική, το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται νεφώσεις και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, ενώ από Δευτέρα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα