Βρήκαν το ναρκοϋποβρύχιο του Πάμπλο Εσκομπάρ

ΚΟΣΜΟΣΒρήκαν το ναρκοϋποβρύχιο του Πάμπλο ΕσκομπάρΠαρασκευή, Ιανουάριος 26, 2018 - 21:03

❱❱ Απομεινάρια από το υποβρύχιο που χρησιμοποιούσε ο Πάμπλο Εσκομπάρ (μικρή φωτό) για να μεταφέρει τόνους κοκαΐνης ανακάλυψαν δύο πρώην πράκτορες της CIA.

Οι Νταγκ Λοξ και Μπεν Σμιθ πιστεύουν, μάλιστα, ότι η ανακάλυψή τους αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανακάλυψη του κρυμμένου θησαυρού

του βαρόνου των ναρκωτικών, η αξία του οποίου πιστεύεται ότι ξεπερνάει τα 57.000.000.000 ευρώ.

Οπως αποκαλύπτει η τηλεοπτική εκπομπή «Finding Escobar's Millions» του Discovery Channel, τμήμα του βυθισμένου υποβρυχίου ανακαλύφθηκε πρόσφατα από ντόπιους ανοικτά των ακτών της Κολομβίας.

Για χρόνια παρέμενε θαμμένο στον βυθό της θάλασσας, όμως αποκαλύφθηκε έπειτα από ισχυρή καταιγίδα και ο Λοξ με τον Σμιθ έστειλαν δύτες για να το ανακτήσουν. Πρόκειται για μεταλλικά αντικείμενα και ένα κουτί, που ήταν τμήμα ενός από τα υποβρύχια με τα οποία τη δεκαετία του '80 ο Εσκομπάρ μετέφερε δύο τόνους κοκαΐνη τη φορά από την Κολομβία στο Πουέρτο Ρίκο, από όπου συνεργάτες του αναλάμβαναν να μεταφέρουν τα ναρκωτικά στο Μαϊάμι με ταχύπλοα.

Αν και το κουτί δεν περιείχε κάποιο αντικείμενο αξίας, οι δύο πρώην μυστικοί πράκτορες πιστεύουν ότι θα τους δώσει ενδείξεις που θα τους οδηγήσουν στον θησαυρό από χρυσά αντικείμενα, κοσμήματα και χαρτονομίσματα τον οποίο έκρυψε ο Εσκομπάρ προτού σκοτωθεί από τους αστυνομικούς το 1993 στην Κολομβία. Μόνο ο Εσκομπάρ γνώριζε πού βρίσκονταν κρυμμένα, καθώς είχε φροντίσει να δολοφονήσει τα πρωτοπαλίκαρά του που είχαν αναλάβει να κρύψουν τον θησαυρό.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα